Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Podvodníci se vydávají za exekutory, ženu obrali o 150 tisíc

Policie varuje před podvodními exekutory, kteří se objevili na hodonínsku. Příkladem jejich počínání je i žena, kterou dvakrát obrali o sedmdesát pět tisíc.

Hodonínským policistům zamotal hlavu případ, ve kterém figuroval pořádně vypečený podvodník. Nedávno se jim svěřila žena, že se jí po telefonu ozval neznámý muž, který se představil jako pracovník exekutorské kanceláře. Nebohé ženě pak oznámil, že má z minulosti pohledáku ve výši 75 tisíc a musí ji okamžitě zaplatit, pokud nechce, aby došlo k exekuci majetku a odstavení jejího účtu. V časové tísni a v obavách, co by se mohlo stát, podvedená paní ihned peníze na nadiktovaný účet celou částku poslala.

Zhruba za hodinu se jí pak ozvala údajně jiná pracovnice stejné kanceláře. Ta jí vylíčila, že v původném telefonátu uvedli špatný bankovní účet, proto volá znova, aby jí podala správné spojení. Původní odeslanou částku pak obratel slíbili vrátit. Oslovená žena tedy znovu požadovaných 75 tisíc poslala znova.

Když se jí však samozvaná exekutorská společnost ozvala i druhý den a znovu požadovala peníze, došla ženě trpělivost a zavolala na policii.

Policisté případ prošetřují jako trestný čin Podvodu a pátrají po pachatelích. V případě dopadení jim hrozí až pět let odnětí svobody.“ uvedl mluvčí policie Petr Zámečník. 

„Policisté před podobnými případy varují. Nedejte se oklamat, ověřujte si informace. Při podobných telefonátech buďte velmi obezřetní, neposílejte peníze bez ověření pravdivosti podaných informací. Dejte si vše doložit písemně a jednejte přímo s exekučním úřadem o svém konkrétním případu.“ dodává. 

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky exekutor, podvodník peníze, hodonínsko, policie, peníze, okres Hodonín, soudní exekutor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podvodníci se vydávají za exekutory, ženu obrali o 150 tisíc  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.