Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Řidič Fabie srazil na kruhovém objezdu ve Vyškově ženu na elektrokole, nedal ji přednost

Přestože jela po kruhovém objezdu a měla jasnou přednost, řidič Škody Fabia na to nebral zřetel a došlo ke srážce. Žena skončila po nehodě ve Vyškově v nemocnici. Policisté nabádají, aby byli řidiči k cyklistům ohleduplnější.

Incident se stal v úterý ráno na kruhovém objezdu v Kroměřížské ulici ve Vyškově. Podle informací policistů nedal řidič Fabie přednost cyklistce. Při srážce žena upadla z kola a zranila se. Záchranáři ji pak převezli do nemocnice. „Dechové zkoušky měly negativní výsledek. Nehoda a míra zavinění zůstávají stále v šetření," uvedla policejní mluvčí Alice Musilová.

Zároveň apeluje na řidiče, aby byli ohleduplní k cyklistům. „Cyklisté patří k nejvíce zranitelným účastníkům silničního provozu. Je dobré, když je řidič obezřetný a předvídavý při objíždění cyklisty," prohlásila mluvčí.

„Při dávání přednosti se pak nemusí vyplatit dedukce, že se cyklista pohybuje pomalu. Buďte k sobě vzájemně ohleduplní a dodržujte pravidla silničního provozu. Cyklistka neměla bohužel cyklistickou přilbu. I když není u dospělých povinná, je pro vlastní bezpečnost cyklisty velmi důležitá," uzavřela mluvčí.

Hodnocení článku je 68 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ilustrační foto, PČR

Štítky nehoda, Vyškov, kruhový objezd, cyklistka, Škoda Fabia, cyklista

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jiří Novotný

Pěkný článek, zejména se mi líbí, že jsou zde prezentovány zprávy policejní mluvčí - velice trefné, doufejme, že si je přečte a něco si z nich vezme co nejvíce účastníků silničního provozu ????

Neděle, 26. července 2020, 09:34Odpovědět

Rudy Kovanda

nebezpečná elektrokola zakázat!!

Sobota, 25. července 2020, 20:50Odpovědět

Řidič Fabie srazil na kruhovém objezdu ve Vyškově ženu na elektrokole, nedal ji přednost  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.