Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Podvodník v Brně se pokusil prodat cizí byt. Pravému majiteli ukradl identitu, teď mu hrozí 10 let ve vězení

Padesátiletý Brňák zatoužil po penězích, místo toho teď bude sám platit. Pronajal si totiž ve Starém Lískovci byt a jeho majiteli ukradl identitu, aby mohl nemovitost prodat. Teď ale bude muset zaplatit vlastní svobodou, za podvod a pokus o krádež už na něj čeká cela až na deset let.

Ve vazbě skončil na začátku prázdnin pěkně vykutálený padesátiletý muž z Brna. Ve Starém Lískovci si pronajal byt, přes zfalšované doklady, které si nechal vyrobit na Slovensku. Podle smlouvy o pronájmu bytu si pak nechal vyrobit falešný řidičský průkaz a povolení k dlouhodobému pobytu cizince.

Majiteli bytu, kterému ukradl identitu, chtěl nepozorovaně odcizit i celý byt, ten totiž nabídl k prodeji. Zájemce na sebe nenechal dlouho čekat a velmi brzy si s ním dal schůzku na katastrálním úřadě, kde mělo dojít k převodu vlastnických práv. Neuvěřitelnou shodou okolností se však zájemce znal s pravým majitelem bytu, kterému zatelefonoval. Ten byl informacemi o prodeji pochopitelně zaskočen.

„ Pak už to šlo rychle. Podvodník na katastrálním úřadu dostal místo 6 milionů pouta. Kriminalistům později sdělil, že za peníze chtěl strávit zbytek života bez práce v zahraničí. V tuto chvíli mu hrozí za podvod ve stádiu pokusu a padělání a pozměnění veřejné listiny až desetiletý pobyt za mřížemi.“ popsal následné kroky policie mluvčí Pavel Šváb. 

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky byt, Brno, policie, podvod, podvodník, Starý Lískovec, Katastrální úřad, Slovensko, Pavel Šváb

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podvodník v Brně se pokusil prodat cizí byt. Pravému majiteli ukradl identitu, teď mu hrozí 10 let ve vězení  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.