Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Opilí cyklisté v noci driftovali uprostřed čtyřproudové silnice v Brně

Okolo dvou mužů na kolech, kteří driftovali na neosvětlených bicyklech uprostřed čtyřproudové silnice na Vídeňské ulici, projeli v úterý nad ránem brněnští policisté. Muži na kolech pak policistům s klidem oznámili, že jedou přímo z hospody, kde vypili každý několik piv.

Muži si s celou událostí nedělali nijak těžkou hlavu. Neodmítli proto ani dechové zkoušky, které jim však zadělaly na problém. U jednoho z nich totiž přístroj ukázal hodnotu převyšující jeden a půl promile. Nyní tak hrozí pošetilým hazardérům poměrně vysoké pokuty. „Za jízdu pod vlivem alkoholu jim totiž může být uložena sankce až do výše 50 tisíc korun.," uvedl policejní mluvčí Petr Vala.

Policisté upozorňují, že zákaz konzumace alkoholu platí i pro cyklisty. „Obdobně jako šofér motorového vozidla, ani cyklista nesmí na pozemních komunikacích jezdit bezprostředně po požití alkoholického nápoje nebo po užití jiné návykové látky," varoval Vala.

Podle něj cyklisté často riskují, protože na kole - narozdíl od auta - nemůžou kvůli alkoholu přijít o řidičský průkaz. „Alkoholem ovlivnění šoféři totiž mají velmi špatný odhad vzdálenosti a významně se u nich zvyšuje tendence riskovat. V určitých případech pak dokonce cyklisté ztrácí rovnováhu, přičemž je tak nebezpečný nejen sám sobě, ale i ostatním účastním silničního provozu," uzavřel Vala.

Hodnocení článku je 56 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky alkohol, vídeňská, cyklisté, cyklista, Brno, silnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jan Horčička

Hele ty troubo autore, nejdřív si zjisti, co to drift je a čím se dělá. Drifrovat na kole nelze, leda by mělo motor a to hodně výkonej ????‍♂️????‍♂️????‍♂️

Středa, 15. července 2020, 23:45Odpovědět

Opilí cyklisté v noci driftovali uprostřed čtyřproudové silnice v Brně  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.