Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Dvouletá holčička stála v otevřeném okně ve čtvrtém patře, matka si na chvíli odskočila složit prádlo

Na velmi nebezpečnou situaci upozornili ve čtvrtek v podvečer svědci v historickém jádru Brna. V otevřeném okně ve čtvrtém patře historického domu stála malá holčička a pokoušela se přelézt na parapet. Svědci rychle zavolali strážníky, dívenku se přitom verbálně snažili přimět, aby zalezla zpět do bytu.

Strážníci se dostali na místo zrovna ve chvíli, kdy holčičku vtáhly něčí ruce do bytu a urychleně zavřely okno. Reakci uvnitř pravděpodobně uspíšilo i naléhavé volání kolemjdoucích na holčičku, která pokládala zrovna nožičky na venkovní parapet.

Jeden ze svědků pak ukázal hlídce fotografii dítětě v otevře ném okně. Strážníci se tak vydali dovnitř. Na chodbě si promluvili s matkou ještě ani ne dvouletého děvčátka.

Žena vysvětlila, že má doma několik dětí a odešla jen v rychlosti naskládat prádlo do pračky. „Strážníci zhodnotili situaci v domácnosti a z preventivních důvodů postoupili událost na vědomí sociálním pracovníkům, přivolaní republikoví policisté spáchání trestného činu vyloučili," uvedl mluvčí strážníků Jakub Ghanem.

Strážníci v této souvislosti upozorňují, že by děti za žádných okolností neměly zůstávat samy v místnosti s otevřeným oknem. „Chvilková nepozornost může stát dítě život. Stejně jako záchranná služba by také rádi připomněli, že sítě proti hmyzu instalované v oknech nejsou dostatečně silné, aby zabránily pádu dítěte, přestože tento dojem někdy v rodičích vzbuzují," uzavřel mluvčí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky holčička, dítě, parapet, Brno, strážníci, okno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dvouletá holčička stála v otevřeném okně ve čtvrtém patře, matka si na chvíli odskočila složit prádlo  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.