Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

VIDEO: Řidič BMW nezvládl jízdu v dešti, auto pak na dálnici obcházel bez reflexní vesty

Řidič BMW nezvládl jízdu v dešti, dostal smyk a jeho auto zůstalo v levém pruhu. Zjistit škody se vydal bez reflexní vesty. Policie před podobným chováním varuje.

Páteční ráno bylo velmi nepříjemné pro řidiče BMW. Na 215 km dálnice D1 ve směru od Vyškova do Brna havaroval čtyřicetiletý řidič kvůli hustému dešti. Řidič dostal smyk a s neovladatelným vozidlem narazil nejprve do pravých a potom i do levých svodidel.

„Auto zůstalo v levém pruhu, kam se vydal na oblídku auta i řidič bez reflexní vesty. To však může být obrovským rizikem. Po nehodě na dálnici je nejbezpečnější, když celá osádka zrychleně opustí vozidlo a dostane se do bezpečného prostoru za svodidly. Díky oblečeným reflexním vestám budete lépe viditelní pro další řidiče. Nezapomeňte také na umístění výstražného trojúhelníku ve vzdálenosti nejméně sto metrů za nepojízdným vozidlem.“ připomíná policejní mluvčí David Chaloupka.

Poslední dny nejsou silné bouřky a déšť nijak výjimečné. Policie proto řidiče upozorňuje, aby nepřeceňovali své síly a přizpůsobili svou jízdu podmínkám.

„Ve vysoké rychlosti totiž hrozí mnohem vyšší riziko aquaplaningu a smyku. Hustý déšť také výrazně zhoršuje viditelnost, prodlužuje brzdnou dráhu a na případnou překážku v provozu potom nemusíte dostatečně rychle zareagovat. Zbytečná nehoda znamená konec vaší cesty a zdržení pro ostatní řidiče.“ dodává Chaloupka.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PČR

Štítky vesta, BMW, dálnice, Brno, Vyškov, Dálnice D1

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Řidič BMW nezvládl jízdu v dešti, auto pak na dálnici obcházel bez reflexní vesty  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.