Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

VIDEO: Batole zůstalo v Brně uvězněné v rozpáleném autě, zachránili ho až policisté

S nadcházejícími tropickými dny přichází i nebezpečná hrozba pro všechny bezbranné tvory, kteří zůstanou v teple zavřeni v autě. Poslední případ z Brna naštěstí skončil šťastně. Policisté zachránili batole, které zůstalo kvůli závadě auta uvězněné uvnitř.

Rodiče z brněnské Slatiny na malé dítě přitom nijak nezapomněli. Kvůli závadě na automobilu se však k dítěti nemohli dostat, po několika minutách marného snažení tak raději zavolali policisty. Osmnáctiměsíční děťátko při příjezdu hlídky hlasitě plakalo a v teple už očividně strádalo. 

„Venku nemusí ani vládnout tropy, aby opuštěnému dítěti hrozil kolaps. Uvnitř hermeticky uzavřeného vozu totiž teplota velmi rychle stoupá, přičemž může dosahovat až k 65 stupňům Celsia. Poměrně rychle tak může dojít k přehřátí organismu, což může být pro ratolest fatální," uvedl policejní mluvčí Petr Vala.

Policisté rozbili okno u řidiče obuškem a dítě z rozpáleného prostoru vytáhli. To se bez újmy na zdraví opět shledalo s rodiči „Vždy mějte na paměti, že děti uvnitř žhnoucí pece nesmírně trpí. Nikdy je proto nenechávejte samotné uvnitř rozpálených aut.," uzavřel Vala.

Hodnocení článku je 54 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky batole, Brno, auto, pčr, záchrana, Slatina, teplo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Batole zůstalo v Brně uvězněné v rozpáleném autě, zachránili ho až policisté  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.