Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Opilá řidička v Adamově ničila zaparkovaná auta, nadýchala 2 promile

Nejen alkohol, ale i drogy úřadovaly v pondělí na nočních silnicích. Po Adamově se ve svém autě proháněla třiadvacetiletá řidička, která stihla hned třikrát havarovat a poškodit cizí auta i garáž. V Boskovicích pak podivně jedoucí mladé šoférce vyšel pozitivní test na drogy.

Pondělní noc si nejspíš chtěla pořádně užít třiadvacetiletá řidička auta DAEWOO. Za volant usedla i přes to, že si předtím dopřála pořádnou porci alkoholu. Její jízda pak podle toho také vypadala. 

Nejdříve se dostala do potíží už na parkovišti v Adamově, kde při couvání nabourala zaparkovanou Octavii a hned nato měla možnost okusit lak z jejího auta také jedna z garáží. Ani to ji ale neodradilo, aby v cestě pokračovala směr ulice Petra Jilemnického, kde s autem zastavila a při otáčení stihla najet do další Škodovky. Z místa se pak pokoušela ujet, dokud ji v ulici Hybešova nezastavili policisté. 

„Provedenou kontrolou dechové zkoušky jí bylo naměřeno téměř dvě promile alkoholu. Ke zranění osob nedošlo. Celková škoda je odhadována na jednatřicet tisíc korun.“ uvedla mluvčí policie Lenka Koryťáková. 

V Boskovicích se k alkoholu přidaly i drogy

Ve stejný den se podobná událost stala také v Boskovicích. Tady mladá řidička usedla do svého auta Audi A4 nejen po alkoholovém, ale také drogovém veselí. Policisté si všimli její podezřelé jízdy a vyzvali ji proto, aby se nechala otestovat. 

„Test jim následně ukázal pozitivní výsledek na amfetamin/metamfetamin a THC, k čemuž se žena doznala a potvrdila užití pervitinu a marihuany. Poté se podrobila dalšímu lékařskému vyšetření. V obou případech policisté mladým šoférkám zadrželi řidičské průkazy a zakázali další jízdu.“ doplnila Koryťáková. 

Policie vyzývá řidiče ke zodpovědnosti

Policie neustále vyzývá řidiče, aby při usednutí za volant jakéhokoliv dopravního prostředku, vždy věnovali při řízení maximální pozornost a byli vždy obezřetní. V žádném případě za volant nepatří požití alkoholu a ani drog.

Všichni řidiči by měli být ohleduplní, neboť svou nebezpečnou jízdou a neukázněným jednáním za volantem, a to především pod vlivem jakýchkoliv návykových látek ohrožují nejen své zdraví, ale především zdraví a životy ostatním účastníků silničního 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PČR

Štítky drogy, řidič, auto, Blanensko, policie, Adamov, droga, alkohol, Boskovice, Daewoo, Peter Jilemnický, ŠKODA AUTO a.s., Škoda Octavia

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opilá řidička v Adamově ničila zaparkovaná auta, nadýchala 2 promile  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.