Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Koťata i štěňata zůstala ve Švédsku. Podvodník ze zájemců vytahal desítky tisíc korun, zvířat se nikdy nedočkali

Na Brněnsku řádí fantom s domácími mazlíčky. Na různých internetových stránkách nabízí štěňata a koťata ze Švédska, vyptá si peníze za nejrůznější poplatky a přepravní boxy, ale zvířete se zájemce nikdy nedočká. Policie teď po prodejci, který se představil jako Ondřejka Jakubíková, pátrá.

Přeprodej domácích mazlíčků nemusí mít vždy dobrý konec. Přesvědčilo se o tom v posledních týdnech hned několik lidí. Například osmačtyřicetiletý muž zatoužil po štěňátku sibiřského huskyho a na ceně se s prodejcem, který vystupoval pod smyšleným jménem jako Ondřejka Jakubíková, rychle domluvili. 

Zvíře ale mělo putovat až ze Švédska, což měl být jediný háček v jeho koupi. Zájemce ale akceptoval jak platbu předem, tak i zakoupení speciálního topného boxu. Za štěně tak podvodníkovi zaplatil víc než 15 tisíc, a ten se záhy přestal ozývat.

Podobně dopadla i čtyřiačtyřicetiletá žena, která svůj domov chtěla rozřířit o perské koťátko. Na účet zahraniční banky tak poslala více než šest tisíc a vrnícího klubíčka se už nedočkala. Přestože stejný prodávající nabízel v jiném vyšetřovaném případu zdarma dvě štěňata francouzského buldočka, přišla čtyřicetiletá žena o více než dvanáct tisíc korun. Ty zaplatila za přepravní box a speciální zdravotní pojištění.

Podvodník si vydělal i na osmnáctileté dívce, která si vybrala nabízeného křížence. Přepravní box s pejskem ze Švédska ale také nikdy nedorazil. Za různé poplatky utratila zbytečně přes 15 tisíc. 

„O rok starší dívka, kupující kotě britské královské kočky, za ně uhradila vedle kupní ceny na různých poplatcích dalších více než deset tisíc korun. Až požadavek na úhradu nákladů na krmení při mezipřistání v Polsku jí byl podezřelý a případ nahlásila policii.“ popsal policejní mluvčí Bohumil Malášek. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky mazlíci, zvířata, koča, pes, policie, podvodník, brno, Švédsko, štěně, Brněnsko, poplatek, Polsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Koťata i štěňata zůstala ve Švédsku. Podvodník ze zájemců vytahal desítky tisíc korun, zvířat se nikdy nedočkali  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.