Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Agresivní vlčák v Židenicích pokousal mladého muže, opilý majitel pak sprostě nadával strážníkům a napadal je

S pořádně agresivním psem i jeho pánem měli trable v noci na včerejšek strážníci městské policie. Vlčák nejdříve pokousal náhodného kolemjdoucího a poté se chtěl vrhat na další lidi. Opilý pracovník z firemního areálu, odkud pes vyběhl, svému psu v napadání pomáhal a přidával do štěkotu alespoň sprosté nadávky. Strážníci pak muže zpacifikovali pepřovým sprejem, pes putoval po uspání do útulku.

Proti nic netušícímu mladému muži včera v noci náhle vyběhl agresivní pes a pokousal mu ruku. Okolo právě projížděla autohlídka městské policie, kterou poraněný mladík zastavil a vše jim popsal. Strážníci zrovna přijeli kontrolovat blízké okolí firemního areálu, odkud pes otevřenou bránou vyběhl. 

Nezvladatelný německý ovčák mohl ohrozit i někoho dalšího, hlídka ho proto zahnala zpět do areálu, přivřela bránu a jeden ze strážníků ji držel. Vlčák ale na vrata dorážel a urputně se je snažil podlézt. Uvnitř areálu hlídka zahlédla silně opilého staršího pracovníka, snažila se ho proto přivolat, aby si agresivní zvíře zajistil. 

Agresivní zvíře dostalo narkotizační střelu, opilý muž pepřový sprej

Třiašedesátiletý opilý muž ale odmítal se strážníky spolupracovat a místo toho je sprostě urážel. Městská policie si proto přivolala posily v podobě nejen svých kolegů, ale i psovodů. Ti se nejdříve vlčáka pokoušeli lapit odchytovou tyčí skrz bránu. 

„Kromě nekontrolovatelně pobíhajícího psa jim to však komplikoval i opilý muž, který do tyče tloukl a udeřil při tom i zasahujícího strážníka. Hlídky proto podezřelého zpacifikovaly pepřovým sprejem a ovčáka uspal odchytář narkotizační střelou. Poté ho převezl do péče městského útulku.“ popsal incident mluvčí městské policie Jakub Ghanem. 

„Pokousaný muž přivolání lékaře celou dobu odmítal, ale strážníkům slíbil, že si sám zajde do nedaleké nemocnice na ošetření. Přivolaní státní policisté vyloučili spáchání trestného činu a strážníci proto případ postoupí správnímu orgánu pro důvodné podezření z několika závažných přestupků.“ doplnil Ghanem.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto facebook mpb

Štítky městská policie, agresivní pes, alkohol, napadení, pes, obecní policie, Židenice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nitra Maxov

Pes je obrazem svého pána. Žádný pes není agresivní od narození. Doufám, že páničkovi psa odeberou a že se dostane do lepších rukou.

Pátek, 26. června 2020, 09:43Odpovědět

Agresivní vlčák v Židenicích pokousal mladého muže, opilý majitel pak sprostě nadával strážníkům a napadal je  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.