Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Žena z Brna toužila po lásce s americkým lékařem. Na seznamce z ní podvodník vymámil sto tisíc

Žena se na internetu chtěla seznámit s americkým lékařem, který prý pracuje v Sýrii. Aby se spolu mohli setkat, měla mu poslat sto tisíc korun, což důvěřivá žena udělala. Nedočkala se však ani lásky, a už ani svých peněz.

Příjemnou konverzací přes e-mail získal důvěru devětapadesátileté ženy z Brna zatím neznámý podvodník. Na internetové seznamce si založila profil, na kterém ji během chvíle kontaktoval neznámý muž.

Začal si s ní chatovat a popsal se jako americký lékař, který momentálně pracuje v Sýrii. Žena nepojala podezření, ani když celá konverzace probíhala v češtině.

Netrvalo ani týden, kdy se začali domlouvat, že ji lékař navštíví v Brně. Setkání se však mohlo udát pouze tehdy, když mu žena pošle peníze na cestu. Aby lékař z mise neodjel dříve, zablokovali mu prý účet. 

Důvěřivá žena tedy vzala svoje úspory a další peníze si vypůjčila od banky a celkem sto tisíc odeslala na zahraniční účet, který ji ve zprávě uvedl.Že byla podvedena, ji došlo, až když ji v následující zprávě lékař žádal o další peníze na pojištění, které už naštěstí neposlala. 

„Podobné případy bohužel nejsou nijak výjimečné. Pachatelé bývají ze zemí, se kterými nemá ČR dohody o policejní spolupráci, takže je jejich dopadení mnohdy prakticky nemožné. Ostražitost se tedy v podobných situacích určitě vyplatí.“ varuje před podobnými případy mluvčí policie David Chaloupka.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Brno, podvodník, lékař, seznamka, policie, peníze, Sýrie, láska, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Robot Rock

chudák paní, ale komu není pomoci...

Pondělí, 29. června 2020, 12:28Odpovědět

Žena z Brna toužila po lásce s americkým lékařem. Na seznamce z ní podvodník vymámil sto tisíc  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.