Počasí dnes23 °C, zítra20 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

VIDEO: Motorkáři se v Brně proháněli dvoustovkou, policistům neujeli

Brněnští policisté se na začátku týdne zaměřili na řidiče, kteří projížděli Ostravskou ulicí. Na povolené osmdesátce nachytali dva motorkáře. Jeden svištěl rychlostí 196 km/h, druhý ho po chvíli dokonce ještě o 20 km/h překonal.

 První motorkář  se svou Yamahou kolem policistů prohnal rychlostí 196 km/h. O patnáct minut později, na stejném místě jen v opačném směru jeho výsledek překonal další motorkář s motocyklem BMW. Tomu policisté naměřili rychlost 216 km/h.

„Oba dva motorkáře se hlídce podařilo dostihnout a zastavit. Za tak výrazné překročení rychlosti jim hrozí tučná pokuta i zákaz řízení," uvedl policejní mluvčí David Chaloupka.

„Porušení nejvyšší povolené rychlosti je velmi nebezpečným nešvarem mnohých motorkářů. Většina našich komunikací není na tak vysoké rychlosti uzpůsobená," pokračoval mluvčí.

Podle policistů není ani motorkář schopen ve vysokých rychlostech reagovat na dění a možná rizika v okolí. „Ostatní účastníci silničního provozu také nepočítají s tak rychlou jízdou a mohou být překvapeni, když se u nich motorka znenadání objeví," vysvětlil Chaloupka.  

„Nezapomínejte také, že motorka má mnohem menší styčnou plochu pneumatiky s povrchem vozovky v případě nouzového brždění má delší brzdnou dráhu než auto na čtyřech kolech," uzavřel mluvčí.

Hodnocení článku je 30 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky motorkáři, Brno, policisté, rychlost, BMW

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Martin Krátký

S tou brzdnou dráhou motorky by se měl "mluvčí" podívat třeba na videa od BESIPU... zjistil by že motorka na suchu při nouzovém brzdění zastaví stejně jak auto. Nehledě na to že na tyto zkoušky vybírají motorky které pokud by to chtěl člověk vzít do detailu nejsou úplně ideální... když by to člověk chtěl vidět v reálu tak : https://www.youtube.com/watch?v=sPG3X6uPmuU ..... rozdílné motorky rozdílná úroveň jezdců , nicméně i "amatérka" v nejhorší variantě na tom byla jak auto ...a "amatérka" na RR na tom byla o 6.8M lepe než třeba Fábia s brzdama na tvrdo...... viz zde.... https://www.idnes.cz/auto/zpravodajstvi/brzdna-draha-ze-100-km-h-rozdil-14-metru.A070727_145718_automoto_fdv

Neděle, 21. června 2020, 22:27Odpovědět

VIDEO: Motorkáři se v Brně proháněli dvoustovkou, policistům neujeli  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.