Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Pod batoletem se na Vyškovsku protrhla síťka proti hmyzu a vypadlo z okna. Záchranáři před těmito případy varují

Stačila chvilinka nepozornosti a malé batole vypadlo z okna. Dítě bylo nejspíš zvědavé a chtělo se porozhlédnout ven, pak se s ním ale uvolnila síťka proti hmyzu. Malý pacient skončil na ARO v Brněnské dětské nemocnici. Zdravotníci v souvislosti s případem varují, že síťka proti hmyzu malé děti rozhodně neudrží.

Včera k večeru se na Vyškovsku stala smutná událost, sanitka a vrtulník sem musely dorazit k dítěti, které vypadlo z okna poté, co se s ním uvolnila síťka proti hmyzu. Malý pacient musel dostat kyslíkovou terapii, záchranáři ho poté zafixovali do límce a vakuové matrace, kdyby mělo poraněnou páteř. 

Hned poté batole vrtulníkem transportovali na ARO Dětské nemocnice v Brně, kde lékaři následně zjišťovali, jak závažná zranění utrpělo. 

Zdravotníci doporučují používat bezpečnostní pojistky

Zdravotníci v tomto kontextu varuje rodiče malých dětí, aby na své děti dávali velký pozor. Převážně v batolecím věku jsou velmi rychlé, vynalézavé a zvědavé a jen kvůli chvilce nepozornosti se může stát velké neštěstí. 

„Dítě by se vůbec nemělo dostat na balkon, je potřeba zablokovat mu přístup na něj. Stejně tak by se nemělo dostat k otevřenému oknu. I když se rodič domnívá, že okno je dostatečně vysoko a dítě na něj nedosáhne, není to pravda. Dítě je schopno dostrkat si k oknu krabici, židličku nebo třeba i velkou hračku, na předmět vyleze a okno, resp. nebezpečí je na dosah.“ instruují zdravotníci na svých stránkách a dodávají, že s bezpečností mohou rodičům pomoci různé vychytávky, které moderní doba nabízí. 

„V dnešní době existuje celá řada zábran a pojistek, rodiče by je měli využít. Je to jen malá finanční a časová investice, která dítěti zajistí bezpečí. Pokud je v domácnosti dítě, pak by se okna měla otevírat jen tzv. na ventilačku. A je třeba mít na paměti, že síťka proti hmyzu nezabrání tomu, aby dítě z okna vypadlo.“ uzavírají jihomoravští záchranáři. 

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ZZS JMK

Štítky dítě, brno, vrtulník, ARO, okno, síťka, hmyz, zzs jmk, batole, okres Vyškov, Dětská nemocnice FN Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pod batoletem se na Vyškovsku protrhla síťka proti hmyzu a vypadlo z okna. Záchranáři před těmito případy varují  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.