Počasí dnes12 °C, zítra12 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Muž v Brně odřezal kabely z železničního zabezpečovacího zařízení. Policii tvrdil, že je vyměnil za cigarety

Nenechavé ruce devětadvacetiletého muže mohly způsobit tragédii. Z mostu přes ulici Plotní totiž odřezal a ukradl kabely z bezpečnostního zařízení. Pracovníci správy železnic ale naštěstí tento defekt brzy odhalili a ukradené kabely policie brzy vypátrala i se zlodějem. Ten se jim snažil tvrdit, že kabely získal výměnou za cigarety.

Obrovské nebezpečí způsobil devětadvacetiletý muž v Brně. Kvůli krádeži kabelů ze zabezpečovacího zařízení na vlakové trati mohl způsobit veliké neštěstí. 

O tim, že je něco v nepořádku, se bleskově dozvěděli policisté od pracovníků Správy železnic, kteří je o krádeži informovali. Policisté pak v rychlosti přijeli na přemostění ulice Plotní, kde zjistili, že tady skutečně zhruba 30 metrů kabelu chybí. Poté šli policisté téměř na jisto, vydali se na místo, kde obvykle přebývají lidé bez domova. Už po cestě si všimli na zemi jasné stopy po tažení, u ohně pak seděl muž, který se ze svazků pokoušel opálit izolaci. 

I přes zjevné důkazy policistům tvrdil, že kabely koupil na stavbě za dvě krabičky cigaret. To, že jsou stopy po řezání i kabely totožné s chybějící částí na mostě, už ale nedokázal nijak vysvětlit. 

„Policistům později devětadvacetiletý muž tvrdil, že si myslel, že jde o nepoužívaný kabel. Ve zkráceném přípravném řízení mu hrozí za krádež a poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení až tříletý pobyt ve vězení. Hmotná škoda činí 50 tisíc korun.“ doplnil mluvčí policie Pavel Šváb. 

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PČR

Štítky krádež, policie, kabely, železnice, cigareta, Brno, Správa železniční dopravní cesty, Pavel Šváb

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž v Brně odřezal kabely z železničního zabezpečovacího zařízení. Policii tvrdil, že je vyměnil za cigarety  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.