Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

VIDEO: Motorkář ujížděl policii na kradeném stroji. Po havárii se snažil utéct pěšky, po policistech hodil helmu

Policisté v Brně narazili na motorkáře, který na sebe upozornil rychlou jízdou. Na kradené motorce se jim pak snažil ujet, dokud nehavaroval. Pak se pokusil utéct po svých, po policistech hodil helmu. Teď mu hrozí vězení.

Policisty z oddělení hlídkové služby minul v Řečkovicích svižnou jízdou motorkář, rozhodli se ho proto zastavit a zkontrolovat. Jen co však motorista zahlédl zapnuté majáky, začal zběsile ujíždět. Policejní hlídku se snažil setříst i průjezdem jednosměrkou do protisměru, to se mu však brzy ošklivě nevyplatilo. 

Hned na následující křižovatce svůj motorový stroj nezvládl ovládnout a havaroval. Než aby ale čekal na policisty, zvedl se a v útěku pokračoval hezky po svých. Hlídce unikal přes ploty zahrádek, kde se chtěl vytratit. Když se mu to nepodařilo, hodil pronásledujícím policistům pod nohy i svoji helmu. Úsilí věnované do útěku ale vynaložil zbytečně, po pár metrech muže dopadli a zadrželi pomocí donucovacích prostředků. 

 „Mimo rozbité motorky a odřenin po pádu nyní musí počítat i s trestem za maření výkonu úředního rozhodnutí. Muž má totiž od loňského roku zákaz řízení. K tíži mu bude také to, že odmítl test na drogy, na motocyklu měl upravenou registrační značku z jiného stroje a motorka samotná byla před čtyřmi roky ukradená v Rakousku.“ uvedl mluvčí policie David Chaloupka. 

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PČR

Štítky motorkář, motorka, policie, útěk, video, Brno, Řečkovice, Rakousko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Motorkář ujížděl policii na kradeném stroji. Po havárii se snažil utéct pěšky, po policistech hodil helmu  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.