Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Žena půjčila auto svému příteli. Ten měl zákaz řízení a odmítal jakékoli testy na alkohol a drogy, trest hrozí oběma

Jednatřicetiletý řidič si vyjel se svou přítelkyní v jejím Seatu. Muž neměl řidičák, odmítl dechovou zkoušku, testy na drogy i lékařskou prohlídku a s policisty se vůbec nechtěl bavit. Ti poté zjistili, že má už delší dobu úplný zákaz řízení. Trest teď hrozí oběma cestujícím.

Ve čtvrtek policisté zastavili velice zajímavého řidiče. Při běžné kontrole narazili na jednatřicetiletého muže, který řídil Seat a policistům nepředložil po vyzvání řidičský průkaz. Jak hlídka zjistila, miž k tomu měl také svůj důvod, odmítl poté totiž i dechovou zkoušku a test na drogy. Nepozdávalo se mu ani lékařské vyšetření či odběr krve a moči. Když muže policisté prověřili, zjistili, že jeho divné chování pramení ze zákazu řízení všech motorových vozidel.  

Problémy bude mít také jeho spolujezdkyně a majitelka vozidla. Mužova přítelkyně, která auto vlastní, si byla jeho zákazu vědoma, ale i tak mu štědře auto půjčila. 

„Tím se také ona stává důvodně podezřelou ze stejného trestného činu, kterého se měla dopustit formou účastenství. Majitelce vozidla i řidiči v případě odsouzení hrozí až dva roky odnětí svobody.“ okomentoval událost mluvčí policie Petr Zámečník.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky alkohol, drogy, test, zákaz řízení, policie, Břeclavsko, droga, SEAT

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žena půjčila auto svému příteli. Ten měl zákaz řízení a odmítal jakékoli testy na alkohol a drogy, trest hrozí oběma  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.