Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Cizinec v Brně rusky sprostě pokřikoval na kolemjdoucí a rozbitou lahví pořezal sebe i strážníka. Skončil v poutech

Pořádnou porci adrenalinu zažila v pondělí hlídka městské policie v Obřanech. Rusky mluvící cizinec vulgárně pokřikoval na cestující u zastávky a po příjezdu strážníků pořezal rozbitou lahví sebe i jednoho z nich. Nepodařilo se ho uklidnit ani v nemocnici.

Sprosté urážky si v pondělí odpoledne údajně vyslechli cestující, kteří procházeli kolem autobusové zastávky ve Fryčajově ulici. Ruské nadávky čtyřicetiletého výtržníka brzy donutily jednoho z nich zavolat městskou policii. Po příjezdu hlídky do Obřan se cizinec chopil láhve od piva, kterou rozbil o lavičku a začal se řezat do zápěstí. 

Strážníci se rychle snažili rusky mluvícímu muži pomoct, ten se ale zmítal, hlídku ohrožoval a své vulgární výlevy věnoval tentokrát strážcům pořádku. Strážníkům tedy nezbylo nic jiného než ho zafixovat na zemi a ošetřit ho v zakleknutí na trávníku. 

Z rukou mu vytrhli zbytky láhve, aby je už nemohl ohrozit. I tak se mu ale povedlo jednoho ze strážníků lahví pořezat na ruce při poskytování první pomoci, kdy se muž snažil vymanit ze sevření. Hlídce se podařilo zastavit krvácení ještě než přijela přivolaná sanitka. Strážníci pak museli asistovat zdravotníkům, kteří se cizince pokoušeli dostat do sanitky i během čekání na ošetření v nemocnici. Muž se vzpouzel a pokoušel se strhnout si obvazy.

„V zájmu jeho zdraví tedy strážníci museli znovu zakročit a spoutat ho. Poté si ho od hlídky převzal lékař.“ vylíčil mluvčí městské policie Jakub Ghanem. 

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto mp-olomouc

Štítky cizinec, napadl, mpb, policie, zranění, Brno, obecní policie, Obřany

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cizinec v Brně rusky sprostě pokřikoval na kolemjdoucí a rozbitou lahví pořezal sebe i strážníka. Skončil v poutech  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.