Počasí dnes12 °C, zítra12 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Během včerejška vyjížděli záchranáři šestkrát k nehodám motorkářů, dvě z nich byly smrtelné

Hezké počasí vylákalo na silnice motorkáře, hned několika z nich se však jarní výjezd stal osudným. Záchranáři, hasiči i policisté zasahovali u šesti případů havárií, dvě byly bohužel smrtelné.

Včera měli hasiči, policisté i zdravotníci hned několik výjezdů. V Modřicích, Medlově, Ratíškovicích, Vyškově, Tišnově i ve Velkých Pavlovicích zasahovali u nehod motocyklů. Dvě z nich bohužel skončily tragicky. 

První nehoda se stala okolo poledne u Modřic, motorkáři na nadjezdu D52 zřejmě nedal přednost řidič dodávky.  Při střetu utrpěl motorkář smrtelné zranění a na místě zemřel. Policie kvůli vyšetřování nehody hledá svědky, kteří by mohli mít přesnější informace z místa havárie.

Druhý smutný případ se udál mezi Medlovem a Smolínem, tady čtyřiatřicetiletý muž pravděpodobně ve vysoké rychlosti nezvládl řízení a vjel mimo vozovku, kde narazil do stromu. I přes snahy přivolaných záchranářů se motocyklistu nepodařilo zachránit. 

Motorkářům může jízdu ztížit počasí

Policie proto upozorňuje řidiče motorek, aby na silnicích dávali větší pozor. Právě jarní období pro ně může být velmi nebezpečné, vozovky totiž ještě nemusí být úplně uklizené po zimním posypu. I počasí může zavinit nepříjemnosti na silnicích, často dochází k rychlým změnám teplot, a to má velký vliv na přilnavost pneumatik. 

„Slunce na jaře svítí z jiného úhlu než v létě a snadno může oslnit. Také zvěř se po zimě znovu vydává za potravou do polí, kde začínají růst zemědělské plodiny a nezřídka tak může motoristům zkřížit cestu.“ popisuje mluvčí policie David Chaloupka.

„Po zimní přestávce je správné jezdit obzvláště opatrně, než si znovu navykneme na specifika jízdy na motorce. Ohleduplnost, předvídání rizik a chyb vlastních, ale i ostatních účastníků silničního provozu může zabránit mnohé nehodě.“ dodává.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Události Brno

Štítky motorkáři, policie, nehody, smrt počasí, havárie, silnice, Modřice, Vyškov, Tišnov, Velké Pavlovice, Medlov, Ratíškovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Během včerejška vyjížděli záchranáři šestkrát k nehodám motorkářů, dvě z nich byly smrtelné  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.