Počasí dnes12 °C, zítra12 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

VIDEO: Za menší krádeže platí v době vyhlášené nouze přísnější tresty, varují policisté

Česká republika je ve vládou vyhlášeném stavu nouze. To mimo jiné také znamená, že jsou v této době kriminální skutky posuzováni přísněji, upozorňují policisté. A přikládají případy z posledních dní, kdy si zlodějíčkové malými krádežemi nadělaly velké problémy.

Jedna ukradená plechovka s energetickým nápojem stačila, aby se jednatřicetiletý muž dostal do vazby. V pátek odpoledne se ji pokusil pronést přes pokladnu v supermarketu v Králově Poli.

„Muž byl pro obdobnou trestnou činnost v minulosti několikrát trestán, v době krádeže byl v podmínce," uvedl policejní mluvčí David Chaloupka.

Podobně může skončit také o rok starší muž s trestní minulostí, který byl v pondělí přistižen při krádeži v supermarketu v Lesné. Přes pokladnu chtěl pronést potraviny v hodnotě 156 korun. „Jako důvod krádeže policistům uvedl, že měl hlad. Možná to nebude tak úplně pravda, mezi potravinami měl totiž i láhev s alkoholem," dodal Chaloupka. 

Třetím podobným případem se zabývají policisté v Rajhradě. V samoobsluze ukradl muž láhev vína. Kamery ho zachytili, jak si ji schovává za bundou a u pokladny si potom i další namarkované zboží nastrkal do kapes. Prodavačce před zaplacením řekl, že si zapomněl v autě platební kartu a jen si pro ni zajde. Do obchodu se však už nevrátil.

„Mnozí nepoctivci si stále neuvědomují, že i banální krádež je v současném stavu přísněji posuzována a hrozí jim za ni v krajním případě až osm let za mřížemi," uzavřel mluvčí.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky zloději, tresty, koronavirus, krádeže, krádež, Česko, Královo Pole, Lesné

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Za menší krádeže platí v době vyhlášené nouze přísnější tresty, varují policisté  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.