Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

VIDEO: U požáru domu zasahovali policejní odstřelovači. Museli prostřelit tlakovou lahev

Nezvyklou pomoc při požáru pozemku vedle rodinného domu v Boskovicích si přivolali profesionální hasiči. V požářišti byla totiž tlaková lahev s neznámou látkou, kterou museli zlikvidovat policejní odstřelovači.

V Boskovicích začala v pondělí v podvečer hořet kůlna u rodinného domu. Na místo vyrazilo hned několik jednotek profesionálních i dobrovolných hasičů. 

Ti společně s policisty evakuovali z domu sedm lidí. Po uhašení a lokalizaci požáru však hasiči zjistili, že se v kůlně nachází dvacetikilová plynová lahev. „V požářišti se nacházela nestandardní silnostěnná tlaková láhev s neznámým médiem. Nebylo možné vyloučit ani acetylén," upřesnil mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška.

Na místo tak museli vyrazit policejní odstřelovači. Jejich úkolem bylo prostřelit tlakovou lahev a snížit tak narůstající přetlak a zabránit nekontrolované explozi. Odstřelovač pak po přípravě z bezpečné vzdálenosti prostřelil láhev dvěma střelami.

Hasiči mohli poté nádobu bezpečně dochladit. „Tento postup již jihomoravští hasiči a policisté nacvičovali během výcviků. U skutečného zásahu byl však použit poprvé a bez komplikací," dodal Mikoška.

Hasiči zásah ukončili okolo 21. hodiny. Požár způsobil škodu za 100 tisíc korun, hasiči uchránili včasným zásahem majetek za minimálně 1,5 milionu korun. Oheň podle vyšetřovatele vznikl uskladněním žhavého popela.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky odstřelovači, hasiči, požár, Boskovice, Jaroslav Mikoška

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: U požáru domu zasahovali policejní odstřelovači. Museli prostřelit tlakovou lahev  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.