Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Podvodník vymámil z lidí desítky tisíc za domácí mazlíčky na inzerát, zvířata ze Švédska nikdy nedodal

Podvodník oklamal minimálně dva lidi, ze kterých vymámil dohromady minimálně dvacet pět tisíc korun. Zvířata měl poslat ze Švédska, místo toho posílal lidem stále další dodatečné poplatky k uhrazení. Mimo jiné chtěl peníze na pojištění, speciální přepravní box či veterinární poplatky.

Policii nejprve kontaktovala čerstvě plnoletá žena z Brněnska, která se nachytala na podvodný inzerát na prodej britské krátkosrsté kočky. Muž jí sdělil, že je sice v současné době ve Švédsku, ale může jí kočku poslat letadlem. Pak ale začal po mladé ženě chtít stále vyšší částky, které měly uhradit přepravu koťátka, či veterinární vyšetření. Do Německa tak putovalo celkem deset tisíc korun. Další tři tisíce, které muž po ženě chtěl, naštěstí už podvoníkovi na účet neposlala a oznámila případ na policii.

Ve stejný den oznámil podobný případ i pětačtyřicetiletý muž, který se nedočkal slíbeného štěnete rovněž na inzerát ze Švédska. Ten podvodníkovi poslal do Německa dokonce patnáct tisíc korun, kromě ceny za zvíře se mělo jednat například o úhradu speciálního elektronického topného přepravního boxu. „Na další hodně neobvyklé požadavky inzerenta už naštěstí nereagoval,“ doplnil mluvčí policie Bohumil Malášek.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay

Štítky kočky, psi, podvodník, falešný inzerát, policie, Švédsko, Německo, Brněnsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podvodník vymámil z lidí desítky tisíc za domácí mazlíčky na inzerát, zvířata ze Švédska nikdy nedodal  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.