Počasí dnes13 °C, zítra13 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

Brněnští strážníci zachránili život muži, kterému po pádu masivně krvácela hlava

V přímém ohrožení života se ocitl 29letý muž, který pravděpodobně v epileptickém záchvatu upadl během chůze. Při pádu se udeřil se do hlavy a začal silně krvácet. Na pomoc mu přispěchali strážníci, kteří mu poskytli první pomoc. Muže poté předali záchranářům a sanitka ho odvezla do nemocnice.

Pravděpodobně v epileptickém záchvatu upadl při chůzi koncem minulého týdne 29letý muž. Při dopadu se udeřil ošklivě do hlavy a spustilo se mu masivní krvácení. Situaci zachytil kamerový systém, jehož záběry sledoval strážník z místní služebny. Na uvedenou adresu okamžitě vyrazila nejbližší hlídka strážníků, kteří na zemi nehybně ležícího muže našli.

Ačkoliv byl při vědomí, měl silně krvácející ránu na hlavě, strážníci proto ihned začali s první pomocí. Několika tlakovými obvazy a sterilním materiálem zastavovali masivní krvácení, s raněným mluvili a kontrolovali jeho životní funkce. Mezitím strážníci zároveň ověřili, že na uvedenou adresu už míří záchranáři, kterým ho následně předali do péče. „Sanitka muže odvezla do nemocnice,“ dodal mluvčí strážníků Pavel Šoba.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky pád, krev, krvácení, úraz, strážníci, pomoc, záchrana, první pomoc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnští strážníci zachránili život muži, kterému po pádu masivně krvácela hlava  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.