Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Řidič linkového autobusu nadýchal na začátku ranní směny jedno promile

Hodonínští policisté se o víkendu zaměřili na odhalování řidičů pod vlivem alkoholu a drog. Mezi několika stovkami řidičů se našlo pět opilých, jeden případ byl přitom velmi vážný. Řidič linkového autobusu, který jel zatím naštěstí bez cestujících, nadýchal na začátku ranní směny jedno promile alkoholu.

Policisté autobusákovi okamžitě zabavili řidičák a vydali se s ním do nemocnice na odběr krve. „Rozhodující bude výsledek krevního rozboru, od kterého se bude dále odvíjet případná právní kvalifikace," upřesnil policejní mluvčí Petr Zámečník.

Následně se pak ukázalo, že to nebyl první řidičův problém s alkoholem za volantem. „V loňském roce jej policisté přistihli při řízení soukromého osobního vozidla, kdy nadýchal 0,5 promile alkoholu. Jeho přestupek správní orgán ocenil pokutou a zákazem řízení, který již pominul," dodal Zámečník.

Podle něj jen za rok 2019 přistihli policisté na Hodonínsku téměř 500 ovlivněných řidičů. „V roce letošním máme již dalších 68 případů. Za rok 2019 jsme také zaevidovali 49 dopravních nehod, které způsobil řidič pod vlivem alkoholu," uzavřel mluvčí.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky promile, alkohol, řidič, autobus, hodonínsko, okres Hodonín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidič linkového autobusu nadýchal na začátku ranní směny jedno promile  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.