Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Vnuk pravidelně prodával notebook své babičky do bazaru, odkud ho sama musela chodit vykupovat

Smutný příběh jako z plátna kin nebo knihy se odehrával v jedné brněnské rodině. Vnuk opakovaně kradl své babičce laptop, který ji nechával v zastavárně opakovaně vykupovat zpět. Situace se opakovala tolikrát, až babičce došly nervy a svého ziskuchtivého vnuka ohlásila na policii. Mladíkovi teď hrozí dva roky vězení.

Ani důvěřivost ke členům rodiny by neměla být bezmezná. Na dobrotivost takto doplatila osmasedmdesátiletá babička, kterou jako podle scénáře z bizarního filmu opakovaně zneužíval její vypečený vnuk. Ziskuchtivý mladík z ní vylákal její notebook, který však rozhodně nehodlal využívat k práci. Ihned po získání počítače ho odnesl do nejbližšího bazaru, kde ho měl v plánu hodnotně zpeněžit. 

Svůj nekalý záměr, díky kterému si však přišel jen na pár tisícovek, nakonec opravdu uskutečnil. Babičce ale po nějaké době začal laptop chybět a po počítači se opodstatněně sháněla. Prohnaný příbuzný se proto sám přiznal. K napravení své chyby se ale vůbec neměl. Pro počítač si nakonec musela sama seniorka zajít a vykoupit ho zpátky.

Netrvalo dlouho a mladý výtržník se rozhodl tento svůj čin zopakovat. Darebák  nekalost navíc podpořil i tím, že do zástavy dal dokonce její mobilní telefon. Nakonec stařence došla trpělivost, celou událost ohlásila na policii. 

„Nyní tak bude muset nepoctivý mládenec počítat s tím, že mu za trestný čin zpronevěra hrozí vězení až na dvě léta. Celková škoda se v tomto případě vyšplhala až na částku 15 tisíc korun.“ uvedl policejní mluvčí Petr Vala.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Brno, notebook, krádež, vnuk, babička, bazar, policie, počítač

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vnuk pravidelně prodával notebook své babičky do bazaru, odkud ho sama musela chodit vykupovat  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.