Počasí dnes19 °C, zítra24 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

VIDEO: Dělníci u paneláku v Šumavské ulici našli nevybuchlou munici z druhé světové války

Dělníci během prací ve vnitrobloku domu v Šumavské ulici narazili na zakopanou munici. Policejní pyrotechnik potvrdil, že se jedná o třináct pancéřových pěstí a devět ručních granátů.

Dělníci při nálezu ihned zavolali policii

Dělníci zažili skutečně nepříjemnou situaci během včerejších prací ve vnitrobloku domu v Šumavské ulici. V odpoledních hodinách při výkopových prací narazili na nevybuchlou munici z druhé světové války. Správně zhodnotili situaci a na místo ihned zavolali policisty. 

„Na místě policejní pyrotechnik potvrdil, že se jednalo o třináct kusů pancéřových pěstí a devět ručních granátů. Jejich stav vyhodnotili tak, že na místě nikomu nehrozilo žádné nebezpečí, kdy tak nemusela být nařízena evakuace přilehlých domů,“ popisuje policejní mluvčí Petr Vala. Pyrotechnik nebezpečnou munici zajistil a odvezl k bezpečnému odstřelu.

„Opakovaně upozorňujeme, že každý kdo nalezne střelnou zbraň, střelivo, munici či výbušninu je povinen toto neprodleně oznámit Policii České republiky, a to právě např. na lince tísňového volání 158. S nálezem nikdy samostatně nemanipulujte a neodnášejte pryč z místa nálezu. Při neodborné manipulaci může totiž dojít k výbuchu, a tím i k újmě na životě a zdraví osob,“ upozorňuje policie na svém webu. 

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PČR

Štítky munice, pancéřové pěsti, Šumavská ulice, Brno, druhá světová válka, dům, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Dělníci u paneláku v Šumavské ulici našli nevybuchlou munici z druhé světové války  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.