Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Policie pátrá po svědcích nehod ze dneška, sraženi byli tři chodci. Dva z nich jsou v kritickém stavu

Nejen k Wainerovu náměstí v Brně, kde autobus srazil mladíka, dnes vyráželi záchranáři. Mladík, který utrpěl vážná zranění, nebyl jediný sražený chodec. Podobná nehoda se stala také v Letovicích, kde byl sražen osmasedmdesátiletý muž, v Jihlavské ulici zase ke zranění přišel čtyřiačtyřicetiletý chodec po srážce s osobním autem. Policie hledá svědky nehod.

Statistika dopravních nehod chodců se dnes ráno rozrostla o další případy. Po páté ranní byli k vážné nehodě autobusu a chodce přivoláni policisté i záchranná služba. Sražený chodec utrpěl těžké zranění a v kritickém stavu musel být hospitalizován.

Nehoda se stala krátce před 5:30 na Wainerově náměstí. "Pacienta jsme zafixovali, bylo potřeba zajistit dýchací cesty. Na řízené ventilaci jsme ho v kritickém stavu s mnohačetnými poraněními převezli do traumacentra bohunické nemocnice," řekla Bothová.

Dopravní policisté na místě dostali nové informace, které by mohly případ objasnit. Vyšetřovatelé proto hledají svědky, kteří se v danou dobu pohybovali na místě a měli by k případu o doplnit. Velmi důležité informace by jim mohl podat především muž s batohem na zádech, kterého zachytila palubní kamera. 

Nejednalo se o jediný dnešní případ

Vážnou nehodu letěla vrtulníkem řešit posádka záchranářů i do Letovic. I tady by sražen poblíž zastávky chodec. Zranění osmasedmdesátiletého muže jsou velmi vážná. Do nemocnice musel být převezen po srážce s osobním automobilem v Jihlavské ulici i čtyřiačtyřicetiletý chodec.

„Policisté v této souvislosti opětovně vyzývají především chodce, aby byli před vstupem do vozovky obezřetní a opatrní. Navíc doporučují chodcům používání oděvů a součástek z reflexních materiálů i v případech, kdy to zákon nenařizuje.“ říká policejní mluvčí Bohumil Malášek.

„ Zároveň znovu žádáme všechny řidiče, aby se plně věnovali řízení, dodržovali všechna zákonná pravidla a snažili se předvídat potencionálně nebezpečné situace. Zvláštní pozornost by měli věnovat pěším účastníkům silničního provozu, aby co nejvíce eliminovali riziko nehody.“ doplnil.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto PČR

Štítky nehoda, Brno, chodec, autobus, ráno, přechod, havárie, úraz, kritický stav, Letovice, Nemocnice Bohunice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie pátrá po svědcích nehod ze dneška, sraženi byli tři chodci. Dva z nich jsou v kritickém stavu  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.