Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Dvojice zlodějů našla zálibu v motorkách. Ukradli veterány za téměř jeden milion korun

Policisté se od začátku nového roku zabývali dvojicí zlodějů, kteří z neobydleného rekreačního objektu na Vyškovsku ukradli několik historických mopedů, motocyklů a náhradních dílů. Škoda byla vyčíslena na téměř jeden milion korun.

Jeden ze zlodějů byl trestán dokonce patnáctkrát

Hned z kraje nového roku se jihomoravští policisté museli zabývat krádeží historických motocyklů na Bučovicku. Z neobydleného rekreačního objektu v obci Mouchnice dvojice zlodějů ukradla několik historických mopedů,  motocyklů a náhradních dílů. „Předběžná hodnota odcizených věcí byla majitelem vyčíslena na přibližně 950 000 korun. Během několika dnů se nám podařilo případ objasnit. Za vloupáním stojí dvojice recidivistů, z nichž jeden má zálibu v historických motocyklech,“ říká policejní mluvčí Alice Musilová. 

"Veteránoví banditi" navštívili objekt několikrát na přelomu roku a odvezil převážně motocykly německé výroby a spoustu náhradních dílů. „Oba výtečníci  ve věku 41 a 31 let byli v minulosti vícekrát trestáni, převážně za majetkovou trestnou činnost. Starší z dvojice dokonce patnáctkrát,“ dodává Musilová. 

Policisté u zlodějů doma našla kradenou motorku Kawasaki a drogy

Během jedné z domovních prohlídek policisté ještě našli kradený motocykl Kawasaki Z1000, který byl odcizen loni v dubnu na Pelhřimovsku. 

„Během  domovních prohlídek jsme také zajistili neznámé látky, zřejmě pervitin a marihuanu. Není tedy vyloučeno, že trestní stíhání obviněných mužů bude rozšířeno o další trestnou činnost. V současné době hrozí obviněným za krádež veteránů trest odnětí svobody s horní hranicí osm let,“ popisuje Musilová. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto PČR

Štítky motocykly, veterány, krádež, motocykl, náhradní díl, okres Vyškov, Kawasaki, Mouchnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dvojice zlodějů našla zálibu v motorkách. Ukradli veterány za téměř jeden milion korun  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.