Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Ruce jako Saxana využila zlodějka ke zmizení zlatého přívěsku. Policie pátrá po ní i jejím doprovodu

Kouzelnou formuli ani hůlku nepotřebovala iluzionistka, které se podařilo nechat zmizet zlatý šperk z jedné z brněnské zastavárny. Ke kořisti jí stačily mrštné ruce a tři kamarádi, kteří odvedli pozornost obsluhy. Krádež se podařilo natočit na kamery, policie teď po čtveřici pátrá.

Po špercích místo Lexikonu kouzel zatoužila brněnská Saxana. Se svým tříčlenným doprovodem se v polovině prosince vydala do jedné z brněnských zastaváren, aby svůj um využila ke krádeži.

Její kumpáni obsluhu zahrnuli dotazy, takže měla šikovná zlodějka čas a prostor k tomu, aby mrštnou ruku protáhla malinkou škvírkou pod ochranným sklem a z vystaveného plata odcizila zlatý přívěsek ve tvaru slunce. Ten pak nepozorovaně schovala do kapsy a i s třemi muži, kteří ji doprovázeli, zmizela v ulicích Brna. Majiteli tak zmizelé slunce způsobilo škodu přes sedm tisíc korun. 

Celý incident zaznamenaly průmyslové kamery, které majitel v zastavárně umístil. Podle záznamu teď policie pátrá po Saxaně i jejích přátelích. 

„Žádáme širokou veřejnou o pomoc, jestliže zlodějku na záznamech poznáváte, dejte nám vědět na lince tísňového volání 158, popřípadě můžete přímo zkontaktovat brněnské policisty na telefonní lince 974 623 614.“ vybízí policejní mluvčí Petr Vala.
Taktéž by kolegové rádi uvítali jména tří mužů (svědků), kteří se v inkriminovanou dobu nacházeli v zastavárně, neboť by dle kriminalistů mohli významným způsobem přispět k objasnění tohoto skutku.“ dodává.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto PČR

Štítky krádež, Brno, policie, přívěsek, slunce, Formule 1

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ruce jako Saxana využila zlodějka ke zmizení zlatého přívěsku. Policie pátrá po ní i jejím doprovodu  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.