Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Muž ukradl úspory důchodců přímo před očima nemocné seniorky, její manžel telefonoval vedle v pokoji

Cizí muž přišel vydírat seniora, z nočního stolku mu ukradl obálku se třiceti tisíci zatímco muž telefonoval. Z postele se na něj přitom dívala manželka okradeného, která však kvůli své nemoci nemohla nic dělat.

Naprosto odporný případ loupeže předvedl zatím neznámý muž na Znojemsku. Na ulici oslovil pětaosmdesátiletého pána, který před svým domem venčil psa. Seniorovi začal vyhrožovat a žádat po něm deset tisíc korun za přezutí pneumatik které mu prý dluží jeho dcera. Do domu sice vešli společně, muž však měl čekat před bytem na chodbě. 

 Starý pán vytáhl obálku s bankovkami a nechal ji ležet v ložnici na nočním stolku. Ještě před samotným předáním peněz odešel do vedlejší místnosti zatelefonovat dceři. Drzý zloděj ale na nic nečekal a bez souhlasu majitelů vlezl do bytu. V rychlosti sebral obálku i s penězi a utekl. Celou situaci sledovala z postele nemocná manželka, která však neměla sílu krádeži zabránit. Policie proto připomíná, aby byli zejména starší lidé obezřetní. 

„Pán sice správně před předáním údajného dluhu nejprve zatelefonoval dceři, ale měl ještě zavřít dveře do bytu. Zatím neznámý pachatel tak využil důvěřivosti pána a nemohoucnosti jeho ženy, a snadno se zmocnil jejich peněz. “ uvádí mluvčí policie Lenka Drahokoupilová.

Případem, jenž se stal včera dopoledne, se zabýváme pro podezření z krádeže a porušování domovní svobody. Podle trestního zákoníku pachateli hrozí až dva roky odnětí svobody.  dodává.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky zloděj, hyenismus, senior, policie, obezřetnost, peníze, okres Znojmo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž ukradl úspory důchodců přímo před očima nemocné seniorky, její manžel telefonoval vedle v pokoji  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.