Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Letošní Silvestr byl pro policisty nejhorším za poslední léta

Letošní novoroční oslavy byly pro brněnské strážníky pracovně velmi náročné. Nejméně posledních pět let nepřinesl přelom roku tolik potíží v ulicích jako letos. Silně opilí lidé, ohrožování pyrotechnikou, výtržnictví a zaběhnutí psi, policie měla co dělat celou noc.

Přibližně padesátkrát museli policisté řešit oznámení o silně opilých lidech, v pětině případů musela dorazit i sanitka a záchranná služba. Některé telefonáty se však nepotvrdily, v Bohunicích někdo zavolal hlídku na muže, který se plazil po čtyřech. Nebyl ale opilý, hledal v trávě mobilní telefon. 

V Tuřanech se zase výtržník pustil do demolování zastávky. Jednadvacetiletý mladík byl tolik agresivní, že ho policisté museli spoutat a odvést na záchytnou stanici.  Po vystřízlivění ho čeká předvolání ke správnímu orgánu pro podezření z majetkového přestupku a neuposlechnutí výzvy úřední osoby.

Do Starého Lískovce se policisté přijeli poohlédnout po osobách, které rachejtlemi vysklily novnový stánek, který vykradly. Strážníci získali popis podezřelých mužů a případ předali státní policii.

Jednatřicetiletý muž se vydal do Nádražní ulice tropit hlouposti s odpadkovým košem. Do toho se zapřel a vysypal. Koš se odkutálel až pod kola autobusů. Hlídka muže vyzvala, aby nepořádek uklidil a koš vrátil na místo a upozornila ho, že se dopouští přestupku. To muže naštvalo a začal vyhrožovat, že koš převrátí znovu. „Rozmyslel si to poté, co mu strážníci vysvětlili, že v krajním případě by mu v porušování zákona mohli zabránit donucovacími prostředky.“ říká mluvčí strážníků Jakub Ghanem.


Podivný případ, který putoval ke státní policii, řešila hlídka městské policie o půl druhé ráno na Kolišti. Strážníci zastavili auto, které nesvítilo a řidiče vyzvali k legitimaci. Při ní zjistili, že volantem točil teplre sedmnáctiletý mladík, který vůbec nemá řidičák. Auto si prý půjčil od kamaráda, technický průkaz nemohl najít.

I v Líšni si policisté posvítili na řidiče. Po druhé hodině zastavili auto, které jelo z vinohradské benzínky. Devatenáctiletý řidič, který si tady nakoupil zboží a odjel, nadýchal 2,4 promile.

Mládí dovádělo také v Bystrci. Osmnáctiletý mladík bezdůvodně na chodbě používal hasicí přístroj. Podlaha pokrytou bílým práškem musel ihned uklildit, trestu za majetkový přestupek se ale asi nevyhne. 

Strážníci museli řešit také spousty případů vandalismu a spuštěných alarmů. Krom hořících košů a rozbitých zastávek už hlídky zkontrolovaly základní školy, úřady i knihovnu, k vloupání ani poškození ale tady naštěstí nedošlo. 

Před půlnocí hlídku přivolal také devětatřicetiletý muž ze Slatiny. Do jeho bytu přišla silně opilá kamarádka, která se rozhodla, že v bytě zůstane. Naléhání, aby odešla, úspěšně ignorovala. Odešla až poté, co muž zavolal na tísňovou linku. 

Před osmou hodinou si strážníci zažili kuriozní odchyt psa. Mladá žena ohlásila na linku 156, že na zastávce Vondrákova našla malého zaběhnutého psa. Neposedný zvířecí tulák jí ještě za hovoru nastoupil do otevřeného trolejbusu a odmítl se pohnout. Pes se tak projel z Bystrce až do Komína a po cestě bez jízdenky, náhubku a obojku zůstal ještě chvíli odbojný a na strážníka výhrůžně vrčel. „Chvilkový vzdor mu však k dalšímu cestování hromadnou dopravou nepomohl a služebním automobilem odjel do útulku městské policie.“ popisuje odchyt Jakub Ghanem.

Hlídky do osmé hodiny řešily ještě dalších šest zatoulaných psů, popisují je však jako jen mírný nadprůměr. Obvykle případů přibývá s pokročilejšími hodinami. 

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto MPB

Štítky policie, silvestr, přestupky, shrnutí, pes, Brno-Bohunice, Bystrc, Starý Lískovec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Letošní Silvestr byl pro policisty nejhorším za poslední léta  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.