Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Muž vyhrožoval starostce smrtí a vypálením obce

Vyhrožování ublížením, smrtí a vypálení obce. To všechno si musela vyslechnout starostka obce na Znojemsku od občana, který slušné vychování zapomněl někde při večerní procházce. Na jedné z nich starostku na ulici oslovil s žádostí o veřejně prospěšné práce, když mu nebylo vyhověno, začal vyhrožovat. Případem se zabývá policie.

Krušné chvíle zažívala starostka menší obce na Znojemsku. Už přes půl roku čelí velmi nepříjemnému chování devětatřicetiletého občana, který jí znepříjemňuje život natolik, až se o něj začala bát. Vše začalo v srpnu, tehdy ji muž oslovil ve večerních hodinách na ulici a požadoval v obci vykonat veřejně prospěšné práce. Starostka se mu snažila vysvětlit, že musí podat písemnou žádost a dostavit se s ní v úředních hodinách

Muž se však s odpovědí nespokojil a starostce od té doby různě vyhrožuje. Jeho chování vygradovalo v době Vánoce. Na druhý sváteční den už starostka celou věc ohlásila na policii. Muž totiž kromě vykřikování, že nesnáší politiky, začal vyhrožovat i fyzickou likvidací a vypálením vesnice.

„Muže jsme zadrželi a na základě předložených důkazů soudce rozhodl o jeho vzetí do vazby. Tam bude čelit trestnímu stíhání za vyhrožování s cílem působit na úřední osobu, za což mu podle trestního zákoníku hrozí až tři roky odnětí svobody.“ oznámila mluvčí policie Lenka Drahokoupilová.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky vyhrožování, starostka, Znojemsko, policie, okres Znojmo, Vánoce, smrt

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž vyhrožoval starostce smrtí a vypálením obce  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.