Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Strážníci opilého prodejce vína upozornili, aby neřídil. Radu neuposlechl, daleko nedojel

V pondělí večer brněnští strážnici v Bohunicích od opilého prodejce vína zjišťovali, jestli plánuje odjet se svým autem. Muž odvětil, že mu stačí hodina a bude moci řídit. Strážníci však tvrzení vyvrátili dechovou zkouškou. Rady neuposlechl a stejně po chvíli odjel.

Hoši, stačí hoďka a můžu odfrčet

Kolemjdoucí nahlásili na lince 156 alkoholem znaveného muže, který v Bohunicích v pondělí večer spal u svého auta. Když strážníci dorazili na místo, tak už probraný pětapadesátiletý prodejce vína zrovna do své dodávky nakládal láhve s vínem. Strážnici si povšimli, že v jeho pohybech není značná jistota. „Strážníci se ho zeptali, zda je v pořádku, a protože z jeho dechu cítili alkohol, ujistili se, že neplánuje s automobilem odjíždět. Muž to přislíbil s tím, že má vinotéku, a ví, že po celodenním degustování s hosty by prý musel před řízením alespoň hodinu počkat,“ popisuje situaci mluvčí brněnských strážníků Tereza Kadrnožková. 

Pane, hoďka nestačí, dělá vám to přes dvě promile

Dechová zkouška však ukázala hodnotu lehce přes dvě promile a strážnici muže upozornili, že hodina střízlivění určitě nebude stačit. „Po slibu, že pro něj přijede jeho přítelkyně, se rozloučili. Strážníci ovšem zpovzdálí situaci sledovali a po několika minutách tak viděli, jak muž nasedl do auta, nastartoval a rozjel se přes parkoviště,“ dodává Kadrnožková. 

V tu chvíli připravení strážnicí rozsvítili majáky a překvapeného prodejce vyzvali, aby z auta vystoupil a počkal na příjezd policie, která si případ převzala. 

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky víno, vinotéka, prodejce, auto, řidič, Brno-Bohunice, Strážnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Strážníci opilého prodejce vína upozornili, aby neřídil. Radu neuposlechl, daleko nedojel  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.