Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Mladí podomní prodejci vyhrožovali odpojením plynu v domě, kde už deset let není přípojka

Zákaz podomního prodeje v Brně nijak netrápil dva mladíky, kteří chodili ve Starém Lískovci od domu k domu a nabízeli změnu dodavatele energie. Staršímu muži dokonce vyhrožovali odpojením plynu. Nevadila jim ani jeho připomínka, že v domě už deset let není přípojka.

Během pátku se na linku 156 obrátilo hned několik volajících ze Starého Lískovce, kteří shodně uvedli, že jim na dveře klepou dva mladící nabízející energie.

Jedním z obezřetných oznamovatelů byl i pětašedesátiletý muž bydlící v Dunajské ulici. Tomu se mladíci snažili vnutit změnu dodavatele plynu i přesto, že je upozornil, že v domě už téměř deset let přípojka není. Mladé prodejce to nerozhodilo. I tak muži dál tvrdili,  že pokud nepodepíše smlouvu, odpojí mu energie.

Strážníci mladíky dopadli během několika minut. Jednadvacetiletý prodejce a jeho o dva roky starší kolega přoznali, že s lidmi neměli předem sjednanou schůzku.

Podle jejich výpovědi byla ale svědectví volajících přehnaná, protože „v televizi dělají humbuk kvůli šmejdům“. „Hlídka městské policie oba upozornila, že svým chováním se stali podezřelými právě z podomního prodeje, před kterým média varují. Případem se bude kvůli možnému porušení tržního řádu zabývat správní orgán," uzavřela mluvčí strážníků Tereza Kadrnožková.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky podomní prodejci, Brno, Starý Lískovec, energie, plyn, dům

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jan Kudera

Chlapci asi mají po všech těch "školeních" vymyté mozky, že ani nejsou schopni rozeznat co je morální a co ne. Divím se, že po těch všech kauzách co v médiích proběhla to ještě vůbec chce někdo dělat. Myslel jsme, že ta "divoká" doba, co byla před 10-15let už pominula.

Pondělí, 23. prosince 2019, 10:26Odpovědět

Mladí podomní prodejci vyhrožovali odpojením plynu v domě, kde už deset let není přípojka  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.