Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Žena v poliklinice na Lesné chtěla darovat krev s trojkou v žíle

Včera v sedm ranní chod polikliniky narušila šestačtyřicetiletá žena, která slovně napadala pacienty a odmítala odejít. Když strážníci dorazili, tak ji naměřili 2,44 promile. Po opakovaném foukání tester ukázal hodnotu přes tři promile. Žena prý chtěla darovat krev.

Žena slovně napadala pacienty

Brněnští strážníci včera ráno řešili incident v poliklinice na Lesné, odkud jim zavolali, že šestačtyřicetiletá žena pacientům nadává a odmítá odejít. Při příjezdu strážníci narazili na ženu před budovou, kde pokřikovala na kolemjdoucí.

Žena má krevní skupinu nula a šla si splnit povinnost darovat krev

Alkoholtester ukázal hodnotu 2,44 promile, což strážníky překvapilo vzhledem k ženině dobré artikulaci a odpovídání na otázky. „Výsledek dechové zkoušky ohodnotila slovy, že to nic není, že prý teprve začíná. Na otázku, co dělala v nemocničním zařízení, odvětila, že má krevní skupinu nula a šla tedy splnit svou povinnost krev darovat,“ upřesňuje mluvčí brněnských strážníků Tereza Kadrnožková.

Opakované fouknutí ukázalo hodnotu dokonce přes tři promile

Prvním důvodem, proč žena nemůže darovat krev, je to, že je opilá, ale také by musela jet do bohunické nemocnice a ne na Lesnou. Opakované foukání ukázalo, že žena má v krvi dokonce přes tři promile alkoholu. „Její chování navíc strážníci oznámili do správního řízení kvůli podezření, že se pod vlivem alkoholu pohybovala v místech, kde je to zákonem zakázáno,“ doplňuje Kadrnožková. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky darování krve, tři promile, žena, opilá, Lesná, pacient, Lesné, Nemocnice Bohunice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žena v poliklinice na Lesné chtěla darovat krev s trojkou v žíle  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.