Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Hrůzná vražda v Brně. Vnuk uškrtil vlastní babičku

Brněnští policisté ukončili vyšetřování vraždy osmdesátileté ženy z Brna. Tu našli mrtvou ve čtvrtek 12. prosince. Od začátku měli podezření, že vrahem může být někdo z blízkých. Vyšetřování zavedlo policisty na stopu dvacetiletého vnuka. Ten se nakonec přiznal. Podle vlastních slov o vraždě přemýšlel už dlouho, zabíjel kvůli penězům. Nyní mu hrozí 15 až 20 let vězení, případně doživotí.

Policisté případ řeší od čtvrtka 12. prosince. Na linku 158 se tehdy ozval syn, který se nemohl dovolat matce a tak za ní vlezl domů přes sousedův dvůr. Muž bohužel našel svou matku bez známek života. 

„Nařízená soudní pitva už jen potvrdila prvotní podezření, že žena zemřela zaviněním jiné osoby," uvedl policejní mluvčí Pavel Šváb. „Výslechem svědků a vyhodnocením kamerového záznamu se podařilo identifikovat pravděpodobného pachatele," dodal Šváb.

Podezřelým byl dvacetiletý vnuk zavražděné. Policistům několik dní utíkal. „Nezdržoval se však na konkrétním místě, na čas se dokonce ubytoval v hotelu. O víkendu byl zadržen a proběhly další procesní úkony," upřesnil mluvčí.

Nabídla mu čaj a sušenky, pak ji uškrtil

Mladík se policistům přiznal. Podle něj se k činu už nějakou dobu odhodlával. Do bytu pak vstoupil ve středu 11. prosince večer. Babička ho pohostila sušenkami a čajem. Když se k němu otočila zády, uškrtil ji.

Peníze prohrál na automatech, hrozí mu doživotí

Poté prohledal byt a ukradl z něj šperky a peníze. Dohromady si přišel na zhruba patnáct tisíc korun. Ty stihl ještě do dopadení utratit za drogy a prohrát na hracích automatech.  

Mladíkovi nyní hrozí i doživotní trest. „Čin spáchal po předchozím uvážení a s úmyslem získat pro sebe majetkový prospěch. V případě odsouzení mu hrozí trest odnětí svobody na 20 let, případně i trest výjimečný," uzavřel Šváb.

Hodnocení článku je 72 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky vražda, babička, vnuk, uškrcení, Brno, peníze, Pavel Šváb

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hrůzná vražda v Brně. Vnuk uškrtil vlastní babičku  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.