Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Zfetovaný muž kradl v Brně autobaterii. Přijel přitom cizím autem bez technické a řidičáku

Kamery zachytily muže, jak se z nákladního auta snaží ukrást autobaterie. Následně strážníci zjistili, že auto ve kterém přijel nemá platnou technickou prohlídku, muž nevlastní řidičák a původ auta nedokáže vysvětlit. Na stanici policisté zjistili, že je pod vlivem drog.

V jednu chvíli se v prostoru auta zajiskřilo

Včera během páté hodiny ráno se městské kamery zaměřily na muže, který se podezřele krčil se svítilnou u nákladního vozu. Kamery zachytily, jak se nejdříve muž obezřetně porozhlédne a poté se přesunul k boční části, kde jsou umístěny dvě autobaterie. 

„Na detailních záběrech zaznamenali i nářadí, kterým si pomáhal při pokusech akumulátor uvolnit. Muž sebou v jednom okamžiku trhl, když se pod vozidlem výrazně zajiskřilo. Zhruba o minutu později poodstoupil k vedle odstavenému osobnímu autu a nečinně postával ve dveřích, čímž chtěl patrně zmást přijíždějící autohlídku městské policie,“ popisuje situaci mluvčí brněnských strážníků Jakub Ghanem. 

I přes nedaleko ležící kryt akumulátoru s nářadím se snažil muž zapírat

Nejdříve se hlídce snažil namluvit, že pouze na někoho čeká, ale k přiznání ho dohnala skutečnost, že je vše zachyceno na kamerách a nedaleko od něj leží kryt akumulátoru a na něm nářadí. Poté se tedy muž přiznal k úmyslu autobaterie odvést pryč. 

Strážníci se mimo autobaterie cizího auta začali zajímat také o samotného muže a vůz ve kterém přijel. „Díky tomu se dozvěděli, že muž na místo údajně přijel vedle stojícím osobním peugeotem s propadlou technickou prohlídkou. Přiznal také, že vůbec nevlastní řidičské oprávnění. Nakonec nebyl schopen předložit doklady od vozidla ani vysvětlit strážníkům, kde k autu přišel,“ dodává Ghanem.

Krádež, cizí auto, bez řidičáku, bez STK a ještě zdrogovaný

Všechny předchozí skutečnosti asi muži nestačily a i přesto, že byl střízlivý, tak státní policisté na stanici zjistili, že je pod vlivem drog. Strážnici předali státním policistům případ z důvodného podezření z trestného činu. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto MPB

Štítky krádež, autobaterie, řidičák, propadlá technická, Brno, nářadí, Peugeot

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zfetovaný muž kradl v Brně autobaterii. Přijel přitom cizím autem bez technické a řidičáku  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.