Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Labutě opět udeřily. Protestovaly proti odchodu ze zahrádkářské kolonie v Jundrově

Případy, kdy brněnští strážnici řeší labutě v nesnázích, je čím dál více. Dalším případem je dvojice mladých labutí na kterou upozornila majitelka chaty v zahrádkářské kolonii. Na strážníky labutě reagovaly syčením a odmítaly zahradu opustit.

Brno - město ztracených labutí

Řešení "labutích incidentů" je v poslední době častou pracovní náplní brněnských strážníků. Na konci října se Poříčím procházela zraněná labuť o kterou se prvně postaraly strážnice z dopravní jednotky a následně odchytář. O dva týdny později se stalo populárním video labutího samce, který přistál na střeše jedoucí tramvaje. Poté, co ho vítr v peří přestal bavit, tak slétl na rušnou silnici. Kaskadéra nakonec zachránil odchytář, který ho vypustil do Svratky. 

Tak jsou tady zas

Avšak labutě udeřily znova. „Stejný strážník odchytu vyrazil tento týden také do zahrádkářské kolonie v Jundrově, a to poté, co se několik desítek minut snažili strážníci vyhnat dvojici mladých labutí z jedné ze zahrad,“ říká mluvčí brněnských strážníků Tereza Kadrnožková. 

Majitelka chaty pustila strážníky na svou zahradu, ale ani plašení z blízkosti labutě nedonutilo zahradu opustit. Mladá ptačí dvojice už nebyla schopná dostat se ze zahrady ven a tak musel opět zakročit odchytář. „Přes hlasité protesty v podobě syčení se nechaly naložit do klece. Protože nebyly viditelně zraněné, strážníci je odvezli k řece, kde je vypustili na vodní hladinu,“ dodává Kadrnožková.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto MPB

Štítky labuť, odchyt, zahrada, zahrádkářská osada, Jundrov, Brno, Svratka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Labutě opět udeřily. Protestovaly proti odchodu ze zahrádkářské kolonie v Jundrově  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.