Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

VIDEO: Zloděj pravidelně vykrádal rodinné domy na Brněnsku, policisté si na něj počíhali

Brněnským policistům se podařilo dopadnout lupiče, který se pravidelně vydával do cizích obydlí v Brně a na Hodonínsku, kde kradl hlavně peníze a šperky. Prozatím je podezřelý z hned třinácti zlodějských výjezdů. K cestování používal vlak a z výletů si odnesl lup za více než 200 tisíc korun. Za své počínání může počítat i se třemi roky vězení.

Polepšil si o 200 tisíc

Brněnští kriminalisté mají za sebou kus dobré práce. Podařilo se jim vypátrat a počíhat si na šestapadesátiletého recidivistu, který už od června až do prosince vykrádal domy po Brně i Hodonínsku. K cestování používal dobrého vlakového spojení. 

Pokaždé, když se vydal na výlet, vystoupil z vlaku a ostražitě sledoval domy okolo nádraží, které mu padly do oka. Následně pak obvykle poničil skleněné výplně dveří a sám se pozval dál. Uvnitř pátral převážně po penězích a špercích, které se mu zamlouvaly nejvíce.

Zkušeným kriminalistům se pomalu dařilo nad pobertou stahovat pověstnou smyčku. Zloděj však byl bez stálého domova a velmi často střídal místa pobytu, policistům se tak dlouho vyhýbal. 

Lupiče dopadli na Kyjovsku

Vloupání do domku na Kyjovsku se mu však stalo osudným, krátce po činu skončil s pouty na rukou. Muž už za sebou jistou kriminální minulost má, policie zaznamenala vloupání do třinácti obydlí, počítají ale, že se toto číslo při vyšetřování ještě zvýší. 

„Kriminalisté recidivistovi sdělili podezření z trestných činů krádež, poškození cizí věci a porušování domovní svobody a navíc soudce rozhodl o vzetí muže do vazby. V současné době celková škoda převyšuje částku 200 tisíc korun. Nadále se prověřují i další skutky a předpokládáme, že do série zkušeného recidivisty by mohly přibýt další případy.“ uzavírá mluvčí policie Petr Vala. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto PČR

Štítky ČR, kriminalita, Brno, policie, zloděj, Brněnsko, okres Hodonín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Zloděj pravidelně vykrádal rodinné domy na Brněnsku, policisté si na něj počíhali  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.