Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Žena během dopoledne stáhla litr vína. S trojkou v žíle to napálila do dodávky

Jedenačtyřicetiletá řidička v Sokolnicích před polednem při couvání narazila do projíždějící dodávky. Příčinu dopravní nehody nebylo tak těžké odhadnout, protože přístroj ukázal 3,32 promile. Žena policistům přiznala, že od rána stihla vypít litr vína.

Snídani každý podle svého. Někdo chleba s medem, někdo nesquik a někdo litr vína

Jedenačtyřicetiletá řidička nezvládla v Sokolnicích couvání a narazila do projíždějící dodávky. Svým manévrem způsobila škodu za více než padesát tisíc korun. „O příčině dopravní nehody měli přivolaní policisté okamžitě jasno. Řidičce ukázal přístroj při dechové zkoušce 3,32 promile. Žena přiznala, že od rána stačila vypít asi litr vína,“ popisuje policejní mluvčí Bohumil Malášek. 

Policisté se od další řidičky dozvěděli i složení drinku

Tato řidička není jedinou, která nadcenila své řidičské schopnosti. Krátce po půlnoci se o tom v Modřicích přesvědčila jedenatřicetiletá řidička, která při výjezdu z kruhového objezdu narazila do dopravní značky. „Žena, která nadýchala mírně přes dvě promile, policistům přiznala, že před jízdou vypila tři dvanáctky a k tomu přidala tři koktejly smíchané ze slivovice, whisky a džusu,“ upřesňuje Malášek. 

Společensky unaveni byli za volantem také muži

Policie odchytila několik dalších řidičů, kteří už žádnou kolizi nezpůsobili. V Holasicích nadýchal jedenapadesátiletý řidič víc než jednu promili alkoholu v krvi. „Prakticky stejnou hodnotu ukázal přístroj cizinci, který řídil na dálnici poblíž Rohlenky osobní automobil Škoda,“ dodává Malášek. Necelou promili nadýchal také dvaapadesátiletý řidič v Kuřimi. 

Všem řidičům byl na místě zabaven řidičský průkaz. Jako bonus musí počítat také s bodovým ohodnocením, zákazem řízení a pokutou.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky nehoda, víno, tři promile, couvání, alkohol, autonehoda, Sokolnice, ŠKODA AUTO a.s., Modřice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žena během dopoledne stáhla litr vína. S trojkou v žíle to napálila do dodávky  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.