Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

VIDEO: Opilí, bez řidičáku i technické ujížděli policejní hlídce. Z auta je policisté dostali až po vytažení služební zbraně

Jednadvacetiletý mladík s o rok starším kamarádem brázdili minulý týden brněnské silnice. Po půlnoci si podezřelého automobilu všimla policejní hlídka, které se mladíky po nevydařeném úprku, podařilo chytnout.

Dva mladíci v osobním automobilu Peugeot se ve čtvrtek 14. listopadu proháněli po brněnských silnicích. Před jízdou se posilnili alkoholem a mladší z nich usedl za volant bez řidičáku. Automobil navíc ani neprošel technickou. Policisté je chytli až po nevydařeném pokusu o útěk.

Když spatřil policejní majáky, snažil se ujet

Hodinu po půlnoci si policejní hlídka všimla podezřele jedoucího vozu Peugeot. Auto se snažili zastavit, ale v momentě, kdy řidič spatřil ve zpětném zrcátku policejní majáky, sešlápl plyn a hlídce se snažil ujet. Policistům se snažil ztratit v ulicích Líšně.

Z auta vystoupili až po pohledu na služební zbraň

Už mladíkova snaha o útěk prozrazovala, že je zřejmě pod vlivem alkoholu. Nebyl schopen stoprocentně ovládat vozidlo a opakovaně najížděl na chodníky. Policistům se nakonec podařilo zahradit únikovou cestu jedním ze služebních vozů, který donutil řidiče osobního automobilu zastavit.

 „I přesto řidič i dvaadvacetiletý spolujezdec odmítli z vozu vystoupit. Až pohled do ústí služební zbraně je konečně přiměl ke spolupráci. Zanedlouho se vše osvětlilo. Šofér totiž řídil bez řidičského oprávnění, s propadlou technickou kontrolou a hlídce nadýchal 1,54 a 1,66 promile,“ uvedl mluvčí policie Petr Vala. Řidič je v současné době prošetřován ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Brno, alkohol za volantem, zbraň, Peugeot, Líšeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Opilí, bez řidičáku i technické ujížděli policejní hlídce. Z auta je policisté dostali až po vytažení služební zbraně  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.