Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Při vyšetřování mladé ženy napadl agresor záchranáře. Způsobil mu pohmoždění páteře a poranění hlavy

Vyjeli na pomoc zraněné ženě, napadl je však agresivní muž. Při vyšetřování ženy, která sanitku přivolala kvůli prudkým bolestem v břiše, napadl agresor jednoho ze záchranářů a způsobil mu pohmoždění páteře a poranění hlavy.

Smutný příběh se odehrál včera v noci. Posádka záchranářů byla operačním střediskem vyslána za mladou ženou do Židenic kvůli prudkým bolestem v břiše. Po příjezdu sanitky záchranáři ženu začali vyšetřovat, k události se ale přichomýtl silně opilý muž, který se v bytě pacientky pohyboval. 

Tento muž však začal být agresivní a po chvíli jednoho z vyšetřujících záchranářů napadl. Způsobil mu tak pohmoždění páteře a poranění hlavy. Zranění, která záchranář utrpěl, sice nejsou vážná, ještě tu noc však musel být vystřídán kolegou a byl mu doporučen klid na lůžku. 

Napadání záchranářů nejsou ojedinělá

„K napadení našich posádek opakovaně dochází, útoky jsou často spojeny s požitím návykových látek. Naši zaměstnanci jsou tak vystaveni nebezpečným situacím, které musí umět zvládnout. Nejčastěji se potýkáme s vulgarismy, kopáním, škrábáním, ale i kousáním či pliváním.“  uvádí  mluvčí záchranářů Michaela Bothová. 

Záchranáři se vždy snaží vyhrocení situace předejít, pacienta uklidnit a v klidu se domluvit, i přesto však k podobným konfliktům dochází. Zdravotníci mohou v takovém případě zvolit adekvátní sebeobranu, případně se zavřít v bezpečí sanitky. Pokud k napadání dochází dál a útočník se zaměří na ničení sanitky, volají záchranáři rovnou policii. 

„Když vyrážíme k pacientovi, nikdy vlastně nevíme, co se na místě události může stát. Je to však velký paradox: posádka je vyslána, aby pomohla. Lidé sami si naši pomoc vyžádají. A pak se někdy dostaneme do situace, kdy se musíme bránit.“ dodává Bothová. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto ZZS JMK

Štítky agresor, Brno, Židenice, záchranář, napadení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Při vyšetřování mladé ženy napadl agresor záchranáře. Způsobil mu pohmoždění páteře a poranění hlavy  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.