Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

FOTO/ VIDEO: Mladí dealeři z Brna posílali do světa kilogramy drog za miliony korun. Schovávali je v domácích pekárnách

Skupina mladíků se našla v pečení. Tak možná mělo jejich podnikání vypadat, ve skutečnosti však vypečení dealeři posílali v domácích pekárnách kila drog do Ameriky i Austrálie. Teď jim hrozí až 18 let vězení.

Na počátku dubna se celníkům v Praze podařilo najít v balících dvě domácí pekárny, které měly cestu do Ameriky. Příjemci v U.S.A. však neplánovali pečení, ale spíše paření. Pekárny totiž obsahovaly více než čtyři kila MDMA ve formě krystalů, které se používají k výrobě extáze. 

Postupným vyšetřováním se celníci dostali k osobě, která se na celé akci podílela. Ve stejné době se o dotyčného zajímala i protidrogová jednotka v Brně, které se podařilo vypátrat i další členy gangu. 

K vyšetřování přispěly i Spojené státy

Při vyšetřování případu se do akce zapojila i DEA. Jedná se o jeden z federálních policejních orgánů v U.S.A, která se bojem proti distribuci a pašování drog zabývá. Podezřelí posílali své zásilky z různých pošt po republice i ze sousedních států, většina z nich pak směřovala do Ameriky nebo Austrálie. 

Vyšetřování vedlo do Brna

Týmu vyšetřovatelů se podařilo identifikovat hned šest lidí, kteří se na vypečeném drogovém obchodu podíleli. Jako sklady tomuto gangu sloužily dvě garáže v Brně, tady pak hlavní organizátor i ostatní členové z Brna - venkov své zboží uchovávali. 

Tentokrát vypekli policisté dealery

K rozprášení gangu došlo v polovině září. V té době už mělo Protidrogové oddělení všechny informace k tomu, aby mohlo podezřelé zadržet. Při několika domovních prohlídkách našli přibližně 30 000 tablet extáze, 12 kilogramů MDMA ve formě krystalů, 2,5 kilogramu kokainu, 195 gramů metamfetaminu, 850 tripů LSD, 433 828 korun a 1 350 euro v hotovosti. Dále dvě osobní vozidla, mobilní telefony, výpočetní techniku a řadu listinných a jiných důkazů.

„Bylo zadrženo šest osob ve věku blízkému věku mladistvých, pěti z nich již bylo sděleno obvinění z trestného činu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.“ komentuje případ Lada Temňáková, mluvčí CÚ pro Jihomoravský kraj.

V případě, že budou uznáni vinnými, hrozí jim trest odnětí svobody v rozsahu deset až osmnáct let nebo propadnutí majetku." dodává mluvčí. 

Autoři | Foto www.celnisprava.cz

Štítky drogy, Brno, USA, dealer, MDMA, domácí pekárna, Austrálie, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO/ VIDEO: Mladí dealeři z Brna posílali do světa kilogramy drog za miliony korun. Schovávali je v domácích pekárnách  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.