Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Muž se nemohl přes auto dostat ke kontejneru, odpadky vysypal na kapotu

V jedné z královopolských ulic v Brně se muž nemohl přes zaparkované auto dostat ke kontejneru. Spravedlnost vzal do vlastních rukou a auto zaskládal papíry a sáčky. Majitel auto ho však při činu přistihl a zavolal brněnské strážníky.

Auto zaskládal odpadky

Během pátečního večera v jedné z královopolských ulic muž šel vynést odpadky. Ke kontejneru se nemohl dostat přes zaparkované auto, a tak se rozhodl vzít spravedlnost do vlastních rukou. „Vozidlo, které mu překáželo při vynášení odpadků, zaskládal papíry a sáčky,“ říká mluvčí brněnských strážníků Jakub Ghanem.

Od posuzování přestupků je tady městská a státní policie

Mužovo vyjádření spravedlnosti překazil čtyřiatřicetiletý majitel auta, který ho při odplatě přistihl a zavolal brněnské strážníky. Při příjezdu se hlídka rozhodla řešit příčinu sporu. „Staršímu z obou mužů proto řekli, že od posuzování dopravních přestupků je městská a státní policie, a vysvětlili mu, že svými schválnostmi se sám vystavil podezření z přestupku proti občanskému soužití,“ vysvětluje Ghanem.

Hlídka pobídla staršího muže, aby odpadky uklidil a vytřídil, jak to měl původně v úmyslu. Muž se řidiči omluvil a ten uznal svůj prohřešek. Řidič na místě parkoval jen chvíli, protože si rychle potřeboval něco vyzvednout ve svém bytě. Oba muži vyvázli s domluvou.

V souvislosti s tímto případem městská policie upozorňuje, že by se Brňané neměli snažit řešit takové situace na vlastní pěst. „Ideální je zavolat na linku 156 nebo 158. V opačném případě se mohou sami vystavit problémům nebo okolnosti nesprávně vyhodnotit,“ dodává Ghanem.

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky kontejner, auto, odpadky, kapota, strážníci, odpad, Brno

Muž se nemohl přes auto dostat ke kontejneru, odpadky vysypal na kapotu  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.