Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Okradl spícího muže na lavičce. Strážníci vše viděli přes kamery

Jednatřicetiletý muž usnul v chladné pondělní noci na lavičce v Denisových sadech. Poté k němu přiběhl mladík, který si ospalce vyhlédl a sebral mu tašku, s níž odběhl hlouběji do parku. Štěstí však přálo spícímu opilci, protože si vybral místo, které neustále sledují pracovníci dohledového centra městské policie, kteří vše viděli.

Alkoholem znavený muž si k odpočinku vybral lavičku v Denysových sadech. Jeho rozhodnutí však nebylo úplně šťastné, protože si ho mezitím vyhlédl mladík, který jej později okradl. Opilý muž si však nevědomky vybral jednu z laviček, která je pod neustálým dohledem městské policie, a proto pracovníci dohledového centra o celém dění ihned informovali strážníky. Hlídka, která měla zrovna službu, tak zanedlouho dorazila na místo a mladíka i s jeho komplicem chytla.

Mladík odběhl s ukradenou taškou do lesa a při úprku z ní vyhodil do koše i několik dokumentů. „Zatímco jedna hlídka pořádkové jednotky čekala s mužem podezřelým z krádeže a jeho kamarádem na místě na příjezd republikových policistů, druhá se vydala hledat listiny, které našla v nedalekém odpadkovém koši. Další dvojice strážníků zrovna v tu chvíli oznamovala probuzenému muži, že se stal nejspíš obětí krádeže,“ uvedla mluvčí městké policie Tereza Kadrnožková.

Poté, co se strážníci přesvědčili, že je podnapilý muž v pořádku, od něj získali popis chybějící tašky i s osobními věcmi. Státní policisté si převzali nejen pětadvacetiletého muže, ale také jeho šestnáctiletého známého, který se navíc ukázal jako celostátně hledaný.

Autoři | Foto Městská policie Brno

Okradl spícího muže na lavičce. Strážníci vše viděli přes kamery  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.