Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V Ivančicích shořela skladovací hala. Zasahovalo přes sto hasičů

U nočního požáru skladovací haly v Ivančicích zasahovalo přes sto dobrovolných a profesionálních hasičů. Příčina požáru zůstává v šetření a na místě stále zasahují hasiči.Předběžná škoda je vyčíslena na čtyři miliony korun.

Informaci o požáru obdrželi hasiči krátce po půlnoci. Po příjezdu první jednotka zjistila, že hala velká 50 krát 100 metrů je již celá v plamenech. Požár začal také ohrožvat v blízkosti stojící budovy a zaparkované autobusy.

Škoda za minimálně čtyři miliony

Jednotky proti plamenům nasadily celkem devět vodních proudů a požár hasily i za využití výškové techniky. „Předpokládáme, že zásah bude trvat delší dobu. Příčina vzniku požáru zůstává v šetření. Škodu vyšetřovatel předběžně odhadl na čtyři miliony korun,“ uvedl mluvčí hasičů Filip Venclovský. Dodává také, že jednotkám se podařilo uchránit zaparkované autobusy a okolní objekty.

Třetí stupeň požárního poplachu

Velitel zásahu si vyžádal vyhlášení druhého a posléze i třetího stupně požárního poplachu. Ovzduší v blízkosti požáru monitorovala také mobilní chemická laboratoř, která však nezjistila nebezpečné koncentrace škodlivých látek.

V době požáru podle aktuálních informací nikdo nebyl a ani nikdo ze zasahujících hasičů neutrpěl žádná zranění. Zřícené konstrukce haly bude na místě zásahu rozebírat se svou speciální technikou Zachranný útvar HZS z Hlučína.

 

Hala Ivančice

Neděle, 27. října 2019, 11:24

Hala Ivančice
Hala Ivančice

Autoři | Foto HSZ JmK

Štítky Ivančice, požár

V Ivančicích shořela skladovací hala. Zasahovalo přes sto hasičů  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.