Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Za smyšlené vykradení vinařství požadoval majitel půl milionu korun

Na peníze z pojistného krytí si chtěl přijít vinař po nastražení krádeže v jeho vinařství. Po prošetření události policisty se ale ukázalo, že si škodu za téměř čtyři sta tisíc korun vymyslel.

Vloupání do vinařství policisté vyšetřovali už v září

Dubňanští policisté začali v září prošetřovat vloupání do vinařství. Místnímu vinaři tehdy neznámý zloděj odcizil z budovy finanční hotovost a více než tisíc tři sta lahví vína různých odrůd. Celková škoda byla majitelem vinařství vyčíslena na více než čtyři sta tisíc korun.

Při vyšetřování došli policisté k nejasnostem

Policisté ale během vyšetřování majitelem hlášené krádeže došli hned k několika nesrovnalostem. Jejich podezření umocnil i fakt, že si majitel vinařství celý případ nárokoval jako škodnou událost u své pojišťovny.

Vinař se k činu nakonec přiznal

„Podezření policistů, které stále sílilo, se ukázalo jako správné, když jej znovu podrobili výslechu a předkládali mu rozpory, které postupně vyšly najevo,“ popsal mluvčí jihomoravské policie Petr Zámečník. Při výslechu se majitel doznal k tomu, že si případ vymyslel a do vinařství se vloupal sám. Nic mu tedy odcizeno nebylo, z události chtěl získat peníze z pojistného krytí.

Policisté se budou případem dále zabývat

Celý případ se tedy obrátil proti němu. „Policisté se případem podezření z pojistného podvodu ještě dále zabývají,“ doplnil Zámečník.

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky vinařství, krádež, krimi

Za smyšlené vykradení vinařství požadoval majitel půl milionu korun  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.