Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Opilý muž vyšplhal o státním smutku na stožár a ukradl vyvěšenou českou vlajku

Státní smutek chtěl asi muž z Hodonínska slavit doma, chyběla mu však česká vlajka. Opilý se ji proto rozhodl opatřit ze stožáru před Finančním úřadem. To však policie vyhodnotila jako krádež státního symbolu, za kterou muži hrozí pokuta až 30 tisíc korun.

Muž z Hodonína si státní smutek vyložil po svém. Se svým kamarádem se opilí potulovali po Hodoníně, do oka mu padla česká vlajka, která byla z důvodu státního smutku vyvěšena na stožáru u Finančního úřadu. Na stožár proto vyšplhal a vlajku si odnesl. 

K jeho smůle však zanedlouho po jeho činu policisté obdrželi hlášení, ve kterém oznamovatel policisty informoval jak o krádeži, tak i o pohybu opilé dvojice mužů. Policejní hlídka tak oba kamarády za pár minut našla a eskortovala je na služebnu, kde celou věc prošetřili a zdokumentovali. Zloděj pak ukradenou vlajku policistům vydal. 

"Dále se bude případem zabývat správní orgán. Za krádež státního symbolu hrozí pokuta až do výše 30 tisíc korun." uvedl policejní mluvčí Petr Zámečník. 

Autoři

Štítky česká vlajka, státní symbol, státní smutek, krádež, Hodonín, okres Hodonín

Opilý muž vyšplhal o státním smutku na stožár a ukradl vyvěšenou českou vlajku  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.