Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Řidič Fabie vjel i po výstražné signalizaci na přejezd, smetl ho vlak. Řidič auta na místě zemřel, cestující vlaku jsou v pořádku

V neděli odpoledne vjel řidič Fabie i po blikání výstražného zařízení na přejezd v Hodějicích ve chvíli, kdy se vlak už blížil přejezdu. Vlak nestihl před přejezdem zabrzdit a auto, které se zrovna nacházelo na přejezdu, smetl z kolejí. Řidič srážku s vlakem nepřežil, cestujícím ve vlaku se naštěstí nic nestalo.

V neděli ve dvě hodiny odpoledne došlo na železničním přejezdu v Hodějicích na Vyškovsku k tragické nehodě. Osobní auto tam smetl z kolejí vlak. 

Třiapadesátiletý řidič z Vyškovska vjel na přejezd v době, kdy výstražné zařízení ohlašovalo příjezd vlaku, na místě přejezdu totiž chybí závory. 

Následky jsou tragické

Řidič, který ve špatnou dobu vjížděl na přejezd, srážku s vlakem nepřežil. Policisté pak museli kvůli rozsáhlým zraněním zjišťovat řidičovu totožnost. 

V osobním vlaku, který směřoval z Brna na Bučovice, cestovalo okolo sta pasažérů, naštěstí nikdo zraněn nebyl. 

Osmdesáti cestujícím jsme pomohli s přestupem z osobního vlaku do náhradní autobusové dopravy. Hasiči SŽDC po zadokumentování nehody vyprostili vrak vozidla na souběžnou komunikaci.“ okomentoval smutnou událost mluvčí hasičů David Jirouš. 

"Okolnosti nehody policisté stále vyšetřují. Doprava na železnici byla do 17 hodin zastavena. Dechová zkouška i test na přítomnost drog u strojvůdce byly negativní. U řidiče byla nařízena pitva."  dodala mluvčí policie Alice Musilová.

 

Autoři | Foto Hasiči JHM

Štítky přejezd, vlak, nehoda, smrt, řidič, Vyškovsko, Škoda Fabia, okres Vyškov, Správa železniční dopravní cesty, Brno, Bučovice

Řidič Fabie vjel i po výstražné signalizaci na přejezd, smetl ho vlak. Řidič auta na místě zemřel, cestující vlaku jsou v pořádku  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.