Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Ukradenou kreditku ukázal jako doklad totožnosti

Údajné přepadení u bankomatu muže na náměstí SNP vyjeli v pátek večer prověřit strážníci. Ukradenou kreditní kartu však muž použil jako doklad totožnosti. Následně vysvětlil, že ji po odcizení našel.

Údajné přepadení u bankomatu řešili páteční večer strážníci na náměstí SNP. Poškozeným byl šestačtyřicetiletý muž, u kterého hlídka už několikrát zjistila, že jeho oznámení se nezakládá na pravdě. Naposledy se s ním setkali předchozí den kvůli údajně pachatelem rozbité poštovní schránce. K činu se ale nakonec muž sám přiznal.

Ukradenou kreditní kartu vzápětí našel

I při popisu pátečního přepadení se ale v jeho výpovědi nacházely značné rozpory. Pracovníkům operačního centra muž v hovoru uvedl, že jej pětice mladíků obestoupila a vymámila z něj jeho bankovní kartu. Tu však následně strážníkům ukázal jako doklad totožnosti. Následně vysvětlil, že kartu po události našel.

Muže podezřívají ze zneužití tísňové linky

„Strážníci nedohledali v okolí ani údajnou pětici, která měla prý následně muži vyhrožovat, a to ve chvíli, kdy prý mladíky požádal o přivolání záchranky. Hlídka městské policie se ho zeptala, jestli stále sanitku potřebuje a zda má nějaké zdravotní problémy, to muž ale odmítl,“ popsala mluvčí strážníků Tereza Kadrnožková. Jelikož údajně poškozený neustále měnil verze své výpovědi a hlídka již měla podobné zkušenosti z minulých případů, rozhodla se případ odeslat do správního řízení kvůli podezření ze zneužití tísňové linky.

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky kreditní karta, strážníci, přepadení, kreditka

Ukradenou kreditku ukázal jako doklad totožnosti  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.