Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Z vraždy dvou lidí v Břeclavi obvinila policie 29letého muže

K vraždě která se stala 5. srpna v Břeclavi, už má policie pachatele. Obviněn byl devětadvacetiletý muž, který se s oběťmi jen krátce znal, údajně obchodně. Původně prý hodlal jen krást, majitelé domu se ale probudili. Oba brutálně zavraždil.

Policie obvinila z brutální vraždy dvou lidí v Břeclavi 29letého muže. S oběťmi se krátce znal, nebyli příbuzní. Kriminalisté prověřují majetkový motiv, vrah ale nakonec z domu odešel jen s tisícikorunou. Pachatel použil bodnou a sečnou zbraň, řekl dnes novinářům krajský policejní ředitel Leoš Tržil. Aniž byli policisté konkrétní, zmínili neobvyklou surovost provedení činu.

Obviněný muž byl v minulosti trestán za majetkovou trestnou činnost. Policie navrhla uvalení vazby. Muž pochází z Břeclavi. Se zavražděnými byl před vraždou v kontaktu, podle policie spolu domlouvali nějaké "obchody". Dům si tedy nevybral náhodou.

"Pachatel původně hodlal v domku pouze krást, osoby žijící v domě se ale probudily, následně došlo k napadení," řekl novinářům kriminalista Luděk Blahák. Obětí činu se stali 89letý muž a 44letá žena, podle policie utrpěli natolik rozsáhlá zranění, že neměli šanci přežít.

Pachateli hrozí i výjimečný trest

Čin se stal v noci z 5. na 6. srpna. Policii zalarmoval druhý den odpoledne syn jedné z obětí. Kriminalisté na místě zajistili daktyloskopické i biologické stopy, o pomoc požádali případné svědky z řad veřejnosti, pracovali také se záznamy z městských kamer.

Podezřelého muže policie kontaktovala, dostavil se dobrovolně k výslechu. Jako podezřelý se k činu přiznal. Po sdělení obvinění už odmítl vypovídat. V případě prokázání viny u soudu mu hrozí až 20 let vězení, případně výjimečný trest.

Policie nepotvrdila spekulace, že pachatel byl drogově závislý. Zároveň uvedla, že vražednou zbraní není nůž nalezený u blízké řeky. Na místě činu vražedné zbraně nebyly. "Domníváme se, že se nám je podařilo zajistit, probíhá expertíza," uvedl Blahák. Pachatel z místa činu podle vyšetřovatelů odjel na kole.

 

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, kriminalita, vražda, Břeclav, policie, dům

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z vraždy dvou lidí v Břeclavi obvinila policie 29letého muže  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.